Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
ciekawostka którą wczoraj odkryłem przeglądając sobie menu inżynierskie - nasze radyjko odtwarza pliki grafiki umieszczone na karcie SD (wypróbowałem jedynie pliki *.PNG które miałem w danej chwili dostępne),a co najważniejsze nic nie trzeba instalować/modyfikować/ingerować w software radia - BEZPIECZNA, DODATKOWA OPCJA W NASZYM RADYJKU
Hej. Już tłumaczyłem że niestety dźwięk jest z telefonu może kolejna poprawka EC ewentualnie apki na fona coś zmieni . Dźwięk w ori mirrorlinku jest z radio to fakt. Możesz pokombinować z ori mirror potrzebujesz apki LG mirror drive car mode i po testować .Z tego co widzę na stronie ML twój A5 jest wspierany. proszę tu masz link: https://www.youtube.com/watch?v=orR5QX3tJmg Dobre chabi z kierownicy
skodi80 pisze:Hej. Już tłumaczyłem że niestety dźwięk jest z telefonu może kolejna poprawka EC ewentualnie apki na fona coś zmieni . Dźwięk w ori mirrorlinku jest z radio to fakt. Możesz pokombinować z ori mirror potrzebujesz apki LG mirror drive car mode i po testować .Z tego co widzę na stronie ML twój A5 jest wspierany. proszę tu masz link: https://www.youtube.com/watch?v=orR5QX3tJmg Dobre chabi z kierownicy
Mirror link działa, niestety sposób z zamieszczonego filmiku nie .. aplikacja LG mirror drive nie ruszy na tel samsunga mimo wyłączonych powiadomień. Być może przez ostatnią aktualizację do androida 7.0
Koledzy powiem tak, jeśli chodzi o dźwięki z radia, telefonu kierownicy czy czegokolwiek tam chcecie to rzeczywiście na poprzednim oprogramowaniu miałem buga że przy przełączaniu źródła dźwięku komunikacja przez bluetooth w tym customowym menu się psuła. Jedyną opcją było połączenie telefonu po kablu (jack-iem) i wtedy odzyskiwałem dźwięk. Widać to zresztą na moim filmiku nagranym na youtubie, że przy puszczaniu filmów mam telefon podłączony po kablu.
Natomiast dobra wiadomość jest taka, że na obecnej wersji oprogramowania EC i radia (tej z obsługą przycisku media) problem zniknął. Postaram się dzisiaj upewnić, że na 100% nie występują te problemy i jeśli mi się uda odnaleźć wersję EC i jej .apk, którą mam na komórce to gdzieś podrzucę. Uprzedzam natomiast, że to jest jakaś stara wersja, ale EC cała po chińsku - mi to nie przeszkadza bo i tak używam jej tylko do wyświetlania obrazu z telefonu, a z samych funkcjonalności aplikacji nie korzystam.
drops. Może jest to wina właśnie andka 7.0. Ja u siebie na s6 mam 6.0.1 i działa jednak EC jest dużo lepsze ponieważ apki mogą działać w tle ( mapy, yanosik) natomiast w ori mirror już nie jest tak kolorowo. Można by sie pokusić o zrobienie przetłumaczenie EC ale jak zauważyłem samo spolszczenie programu na radio nie wystarczy trzeba dobrać sie do apki tej w telu.bo nadal będą wyskakiwać krzaczki Tu jest filmik jak dzaiła na kompie (emulator) a po wrzuceniu do radio niestety już jest gorzej
skodi80 dokładnie trzeba się dobrać do apki na telefonie żeby komplet przetłumaczyć. Żeby na radiu się krzaczki na EC nie wyświetlały wystarczy zrobić to co pokazałeś na filmiku i podmienić obrazki na polskie w folderze zipie SKIN. Przynajmniej tak mi się wydaje, właśnie zrobiłem jakąś pierwszą wersję takich polskich obrazków, ale testy dopiero wkrótce.
Dodatkowo kolego skodi80 co to za emulator, który pozwala odpalać Ci te apki? Podzielisz się jak sobie coś takiego zainstalować?
Dokanie trzeba ten pliczek skin przerobić tzn. grafikę ale jeszcze jest skin 480 i 600 samo skin nic nie dało bo dalej były krzaczki więc trzeba i te grafiki w tych w/w folderach pozamieniać. Przydał by się ktoś kto ogarnie apk. na fonie
skodi80, znalazłem problem.. Winna była aplikacja Car Mode. Na andku 6 działa ale na 7.0 po aktualizacji nie daje się oszukać poprzez Button Savior. Tak więc jeżeli ktoś z Androidem 7.0 będzie miał problem aby uzyskać obraz i dźwięk ze swojego telefonu na oryginalnym mirror linku, działamy następująco: 1. Instalujemy z apkmirror.com aplikację Car Mode ( u mnie działa z wersją 5.1.10.3005050) i nie uruchamiamy jej - jeżeli jest nowsza należy ją wcześniej odinstalować. 2. Instalujemy ze Sklepu Play aplikację LG Mirror Drive i wyłączamy dla niej powiadomienia w ustawieniach 3. Instalujemy ze Sklepu Play aplikację Button Savior (non root) i włączamy dla niej dostępność usług w ustawieniach.
Uruchamiamy Button Savior -> łączymy się z mirror linkiem USB -> uruchamiamy SCM -> wybieramy LG mirror drive (nie uruchomi się) -> rozwijamy Button Savior na ekranie radia i minimalizujemy okno wybierając ikonkę dwóch kwadracików.
I dokładnie o to chodziło tyle żę ja używam andka 6.0.1 specjalnie wróciłem z 7.0 do 6.0.1 . Ale i tak wole EC bo z mirror linkiem nie wszystkie apki działają i trzeba właśnie takich kombinacji . Otwieramy projekt Eeasy connect PL
Właśnie co tak cicho )) . Potrzeba człowieka który ogarnie apkę EC na tel . Bo nie ważne jak bardzo "spolszczymy" EC w radio to i tak będzie chińsko-polsko-rosyjski bynajmniej u mnie tak jest. No chyba że komuś już udało się zrobić PL w aplikacji telefonu to niech się podzieli
Jeśli chodzi o mirrorlinka dla samsunga to wygląda słabo. Jak już odpalisz google maps to nie będzię działał np. yanosik ( działał w tle) Jedyny tel jaki daje rade to jest xperia serii Z.