kamill pisze:Odezwij się do gościa tomnik. Prolumo@yahoo.com
Najlepsze co możesz kupić z Led.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Podziękował za kontakt do Tomnik
Ledy już sa ale czekaja na montaż
kamill pisze:Odezwij się do gościa tomnik. Prolumo@yahoo.com
Najlepsze co możesz kupić z Led.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Wymienić GW na high bo na bank masz jakiś MID. Ewentualnie high z pierwszych lat tj 2009 lub 2010.SRK31 pisze:Cześć,
zakupiłem do swojego Golfa VI podświetlenie tablicy LED - całe nowe lampki VW. Włożyłem zamiast zwykłych, które były wcześniej - wszystko fajnie świeci ale oczywiście pojawia się błąd. Zakodowałem VCDS-em "License Plate Lighting w/o Pulse Width Modulation (PWM) [LED Lighting]" ale niestety nic się nie zmieniło i błąd jest nadal.
Z Motohida zamówiłem kasownik błędu w wersji XL - kiedy go podepnę to błąd znika, ale podświetlenie z lampki gdzie jest podłączony również. Kasownik ze zwykłą lampką (tą ori która była wcześniej), też nie świeci.
Gdy podłączam zwykłe lampki też nie świecą, ale pojawia się już błąd. Nie ma wpływu czy zaznaczona jest w VCDS ta opcja "Licence plate...". Po podpięciu LED-owych światło powraca.
Pojawiają się następujące błędy:
Gdy lampki LED:
01504 - Bulb for License-Plate Light (X)
014 - Defective
Gdy lampki oryginalne (żarówki):
01504 - Bulb for License-Plate Light (X)
010 - Open or Short to Plus
Jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać?
Źle napisałem . Chodzi o BCM .SRK31 pisze:Dzięki za odpowiedź, GW - czyli Gateway? Jakiś konkretny to by musiał być?
Jeśli chodzi o nie świecenie standardowego podświetlenia, to zapomniałem że wyciągnąłem z niego żarówki...
Tak więc pozostaje tylko problem braku reakcji kodowania na ledy oraz wyłączanie oświetlenia przy rezystorze.