Bartus pisze:Czy przy regulacji świateł xenon w naszych mk6 trzeba coś robić w VCDS? czy normalnie pokręcić śrubkami do regulacji?
Robisz basing setings i dopiero wtedy krecisz imbusem
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Bartus pisze:Czy przy regulacji świateł xenon w naszych mk6 trzeba coś robić w VCDS? czy normalnie pokręcić śrubkami do regulacji?
tberent pisze:Poczekaj jak klikniesz go. Auto ma stać na równym. Mieć dobre ciśnienie w kołach . Wtedy wchodzisz w 55.
MARIUSZGTIVI pisze:witam
Potrzebuję kompletny schemat instalacji bixenon skrętny golf VI gti. Jak i Schemat instalacji lamp halogenowych z wszystkimi pinami dla porównania.
Podczas podłączania zasilania sterownika pin 4 lampy zarówno prawej jak i lewej pod bezpiecznik 5 i 6 pali się bezpiecznik w głównej skrzynce pod maską. Ktoś zakładając te lampy zrobił tam konkretną rzeźbę z dodatkowymi przekaźnikami do każdej lampy.

kos pisze:Witam wszystkich ponieważ, jest to mój pierwszy post na tym forum - pewnie słabo szukałem, ale nie widziałem wątku powitalnego dla nowych userów.
Jestem na etapie wymiany oświetlenia w moim golfie 6 2011 r 1,4 TSI + DSG - tzn przód bi xenon + ledy tył. Przód - zakupiony oryginał z integralnymi ledami dziennymi, tył - polecany tu zestaw Depo. Wątek przeczytałem kilka razy zanim się zdecydowałem na tę operację, zakupiłem dedykowany czujnik poziomowania i sterownik afs, zamontowane spryskiwacze lamp od wersji z xenonem.
Moduł BCM jaki ma mój golf to
1K0937084D - z opisów wynika w tym temacie wynika, że powinien mieć końcowe oznaczenie 86 - i tu taj moje pytanie, czy posiadany BCM obsłuży przednie lampy? Nie udało mi się sprawdzić, czy ma dodatkowe piny do podłączenia lamp.
Będę wdzięczny za info .
Pozdrawiam Krzysiek
Niemarcino24 pisze:Proszę o informację czy fabryczne bi-xenony były tylko w wersjach highline?
Andrzej4286 pisze:Witam wszystkich mam pytanie czy orientujecie się czy instalacja poziomowania z Passata b6 08r z xenonem skrętnym będzie taka sama jak w naszych golfach?? Bo mogę mieć za grosze, tylko czy będzie pasować bo wypruć z instalacji to chwila zejdzie. Jak nie będzie pasować to szkoda czasu na to.
kos pisze:Witam, troszkę mi się temat montażu bixenonu przeciągnął - mam do wyboru zakup modułu BCM 1K0937087AE lub BCM 1K0937087AK który wybrać ? Obydwa powinny chyba obsłużyć bixenony skrętne z ledami? - wnosząc z opisów w tym wątku.
Pozdrawiam
tberent pisze:Wlepke w bagażniku .
I tu się mylisz. 5k0035087A czy tam bez a nie obsłuży bi ksenonowe z led. Chyba z literka E tez nie. Mowa cały czas o 5k0 . Coś za coś bo 5k0 ma wbudowany tpms u np takie były pakowane od 2008 roku. Oczywiście obsłuży bixenon ale bez Led. Można próbować bawić się eepromem ale poległem żeby zrobić aby obsługiwał bixenon z Led.glodek pisze:Bixenon sekretny obsługuje moduł na lampie nie bcm ..
Bcm wystarczy taki który obsłuży Led
Czyli prawie każdy 087 xnie musi być najnowszy ..
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
BRUNO55 pisze:tberent pisze:Wlepke w bagażniku .
Prawda