Witam.
Potrzebuje kupić lusterko do mojego VI kombi, niestety nie wiem jak znaleźć dobre. Mam 2011 rok, wiem że święci i miga od dołu światełko. Moje lusterko ma 9 kabli.
Natomiast w ogłoszeniach do golfa 6 są różne, na 6 pinów 10 pinów itp. Jak to sprawdzić, czy może mi ktoś pomóc ?
Lusterko w Golfie 6 Kombi - jak dopasować ?
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Lusterko w Golfie 6 Kombi - jak dopasować ?
Zalezy którą stronę szukasz, generalnie 6 pin to zwykłe lusterko, 9 pin to składane i podświetlane, potem prawe 13 pin to obniżane przy wstecznym itd...
Jak twoje ma 9 kabli to szukasz albo takiego samego albo z większa ilością kabli, pozostałe funkcje jak np pamięc, fotochrom nie będą w nim działały i tyle...
Jak twoje ma 9 kabli to szukasz albo takiego samego albo z większa ilością kabli, pozostałe funkcje jak np pamięc, fotochrom nie będą w nim działały i tyle...
- dejwid1979
- Nowicjusz
- Auto: vw Golf6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Berlin
Mysle ze wiesz o tym ale podpowiem jak by co ze lusterko w golfie6 kombi to nic innego jak w golfie5 generacji ,wymienialem ostatnio migacz i obudowe(tez mam kombi z 2012) i powiem ze do golfa6 ciezko znalesc a do golfa5 z ktorego pasuje jest tego sporo ,znalazlem obudowe nawet z takim samym nr. lakieru
Wiec moze poszukaj lusterka MK5 czy sie piny zgadzaja .
- Glide
- Nieśmiały
- Auto: GOLF 6 TDI
- Engine: CAY
- Localization: SLASK
Dzięki za odpowiedź. To będę szukał. W takim razie poprostu szukać z nie mniejszą ilością kabli niż 9 ? I czy może być ze zwykłego hatchbacka golf 5 czy też musi być kombi ?
Szukam lusterka kierowcy
Szukam lusterka kierowcy
- dejwid1979
- Nowicjusz
- Auto: vw Golf6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Berlin
Z tego co mi wiadomo nie ma znaczenia jaka wersja nadwozia w golfie5 hatchbeck jak i kombi maja takie same lusterka ,zmienili to dopiero wlasnie w golfie6 , htchbeck dostal ladne nowe lusterka a variant pozostal przy lusterkach z 5-tki.
- kubajabko
- Aktywny
- Auto: Golf VI Variant
- Engine: 2.0 TDI CBDB
- Localization: Krk Jaworzno
Na 99,9% jest to samo co w mk5 hatchback i variant, nie wiem czy mk5 plus też miał takie same..
-
Miszak
- Nowicjusz
- Auto: VW golf 6 variant
- Localization: Kłanino (pomorskie)
Podpinam się do tematu z pytaniem , czy golf 6 plus ma takie same lusterko jak 6 variant. Straciłem dzisiaj rano lustro lewe. Znaczy poleciała obudowa i pękł lekko kierunkowskaz.
-
EmilMk6Variant
- Nowicjusz
- Auto: Vw Golf 6 variant
- Engine: 1.6 TDI 105
- Localization: Podkarpackie
Witam mam Golfa 6 kombi i mam takie pytanie bo lusterka zewnętrzne mi się nie składają i poprostu chciałem sprawdzić dlaczego się nie składają i prawdopodobnie urwałem i czy jak bym kupił od golfa 5 cz od golfa 6 zwykłego to czy pasowałoby proszę o odpowiedź ???
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
EmilMk6Variant pisze:Witam mam Golfa 6 kombi i mam takie pytanie bo lusterka zewnętrzne mi się nie składają i poprostu chciałem sprawdzić dlaczego się nie składają i prawdopodobnie urwałem i czy jak bym kupił od golfa 5 cz od golfa 6 zwykłego to czy pasowałoby proszę o odpowiedź ???
Od 5 zwykłego będzie pasować, od 6 HB nie.
-
Endriu31
- Nowicjusz
- Auto: golf 6
- Engine: TSI 118 kW
- Localization: Bialogard
- Kontakt:
Panowie mam problem. Niestety moje lusterka wyzionęły dycha. Aluminium się utleniło i lusterko poszło w doł... Z tego co się dowiedziałem to od 5 hb lusterko nie pasuje do 6 variant. Mógłby ktoś potwierdzić moją teze? Dzwoniłem do gościa który przerabiał lusterka i to własnie on powiedział ze od 5hb nie pasuje (inna wysokośc trójkąta mocowanego do drzwi). Podobno pasuje od 5 i 6 variant i od jetty. Czy jeszcze z innego paździeża dopasuje? Lub może ktoś przerabiał z varianta na te z innego modelu, np. z 6hb?
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
Tzn same obudowy lusterek pasują z 5 HB, ale trójkąty mocujące faktycznie są inne. Dalej niestety nie pomogę