Regulamin forum Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_) np. VW Golf 7 - 1.4 TSI 112PS - 2013 by Ryszard
Treść postu: Dane wymagane
Marka/Model: np. VW Golf 7 GTI Rok produkcji: np. 2013 Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
Dane opcjonalnie:
Kolor: np. niebieski grafit perłowy Wyposażenie: np. Highline + ACC + Sign Assist + zawieszenie DCC Układ napędowy: np. DSG Zawieszenie: np. 19'' Talladega Car Audi: np. Discovery Media Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
Pamiętaj:
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Nic szczegolnego narazie, tylko wosk Fuso Soft99. Z racji ze warunki zimowe to zlecilem to firmie mxnowicki bo normalnie to sam bym wszystko ogarnal. A co do wosku to uzywalem go w mk6, ladnie robi glebie i trzyma sie kilka miesiecy.
Witam, pytanie z innej beczki jakie jest spalanie takie realne ,codziennie trasa około 160 kilometrów trasa,żona raczej stówki nie przekracza,w aucie 1 osoba,przymierzam się do kupna obecnie 140 konne TDI z DSG średnio 6 litrów,nie wiem czy warto ale wygląda bomba
Ostatnio glownie jezdze w miescie takze wychodzi ok 10 srednio. Jezdzilem poprzednio G6 2.0 TDI i srednia byla ok 6, takze teraz na pewno wiecej spala, do tego mniejszy bak o 5 litrow takze trzeba po przesiadce przyzwyczaic sie do czestszego tankowania ale frajda z zjazdy jest o wiele wieksza GTI prowadzi sie zupelnie inaczej i nie chodzi o to ze jest wieksza moc polecam jazde probna w salonie.
G7 GTI przed liftem przy stałej prędkości 100 km/h na trasie i unikaniu gwałtownych przyspieszeń spali ok 7 litrów. Generalnie dość dynamiczna jazda i prędkość do 160-170 kończy się wynikiem ok 9l w trasie. Należy jednak pamiętać, ze im więcej przyspieszeń i im wyższe prędkości, wtedy spalanie rośnie dosyć gwałtownie. Podobnie w miescie, ale tak jak napisał Greg2, w dyszcze się zmieścisz.
Polecam każdemu, naprawdę kazdemu, zakup GTI. Myśle, ze z perspektywy czasu nikt nie będzie tego żałował - wręcz przeciwnie.
Sorry za OT. Oczywiście piękny egzemplarz, choć szkoda, ze producent nie polakierowal tych czarnych przetłoczen (kierownic powietrza) na zderzakach na blyszczaco - jak miało to miejsce w Clubsporcie oraz jak ma to miejsce w Rkach 7,5. Było by zdecydowanie przyjemniej dla oka.
Poza tym powiedz, dajesz radę na tych 19? Słyszałem, ze bardzo ciezko utrzymac felgę w dobrym stanie przy takim rozmiarze i nawet sam podjazd pod krawężnik potrafi ja przerysować. Jak to wyglada w praktyce?
Staram sie unikac kraweznikow na wszelki wypadek Jest twardawo ale do przezycia, myslalem ze bedzie gorzej. Dla osob przyzwyczajonych do bardziej komfortowych zawieszen bedzie twardo. Z racji tego ze golfy nigdy nie mialy miekkego zawieszenia a to jest moj kolejny golf to osobiscie jestem przyzwyczajony do zawieszenia w golfach. Mimo ogolnych narzekan na stan nawierzchni w Polsce uwazam ze w Warszawie i tak jest calkiem niezle takze da sie tym jezdzic, za to na ekspresowkach czy autostradach jest bajka do tego bardzo dobre trzymanie w zakretach. No i fajny wyglad
A nagłośnienie Dynaudio?Ten do którego sie przymierzam ma,ale nie ma składanych lusterek,nie wiem czy będzie wielki problem dołożyć i czy lusterka po lifcie są inne?
Dokladanie w G7 jest problematyczne bo stosowana jest ochrona komponentow i pewnie nie wszystko ale czesc elektroniki musi byc "podpisana cyfrowo" ogolnie mowiac a to moze zrobic tylko serwis. Niektore elementy, jak przegladam fora widac ze sa juz znane i sa ludzie ktorzy potrafia to odblokowac ale ogolnie trzeba sie liczyc ze moze nie byc tak latwo jak w G6 a nawet jak sie da to beda wieksze koszty. Nie wiem czy lusterka sie zmienily, wydaje mi sie ze sa takie same. Bez skladanych lusterek da sie zyc Dynaaudio jest bardzo fajne, jak dla mnie wiecej nie potrzeba jezeli chodzi o dzwiek. Mysle ze do normalnego sluchania a nie startowania w konkursach audio jest wystarczajace, dodatkowo w kole zapasowym jest subwoofer ktory ladnie uzupelnia dzwiek. Na forum jest watek http://forum.golf6.pl/mk7-multimedia/dynaudio-kontra-fabryczne-audio-t4438.html o dynaudio i odczuciach odsluchowych albo tutaj https://www.whathifi.com/features/dynaudio-excite-sound-system-review-vw-golf-mk-7 ale tak naprawde to musisz sam posluchac i ocenic na swojej muzyce bo tego przez internet nie da sie za bardzo opisac i jak dla mnie jest super a dla Ciebie moze byc slabo.
Grzesiek ochrona komponentów juz nie jest problemem. Zobacz choćby na znanym portalu. Gdzieś ktoś mi.polecal ukraińca który mieszka w Krakowie i to robi masowo i chyba już we wszystkich podzespołach i woła połowę kasy jak aso. Fakt na plus to jeszcze części do g7 i b8 są tańsze jak do g6 czy b7.
Na pewno pali wiecej niz diesel i tego nie da sie ukryc ale ja nie robie duzych przebiegow takze da sie przezyc, bardziej przeszkadza po przesiadce z diesla maly zasieg na baku i trzeba czesto stacje odwiedzac a jeszcze bak mniejszy od tego w G6. Nie jezdzilem z DCC takze nie mam porownania, pewnie fajnie by bylo miec ale i tak by sie skonczylo po jakims czasie ustawienie jednego trybu i tyle Moze ktos sie wypowie kto mial porownanie z DCC i bez.
Jak narazie wszystko dziala jak nalezy, nic nie piszczy, niec nie trzeszczy. Z uszczelkami nic sie nie dzieje, oby tak dalej Jezdzi sie bardzo przyjemnie. Spora roznica w zachowaniu zawieszenia na plus w porownaniu do zwyklych wersji golfa.
wydech troche bardziej slychac zaraz po uruchomieniu ale po kilku minutach cichnie, w trybie sport robi automatycznie przygazowki przy redukcjach, czasami cos tam strzeli w wydech ale nie zauwazylem zeby dzialo sie to jakos czesto, moze tez dlatego ze nie cisne golfa na maxa, raczej stosuje normalny styl jazdy a nie do odcinki