Kompatybilność kamery cofania RCD510>RNS510

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Michalgtd
Nieśmiały
Auto: Vw Golf GTD
Engine: 2.0 TDI 170KM
Localization: Stalowa Wola

Kompatybilność kamery cofania RCD510>RNS510

Post autor: Michalgtd »

Witam,
Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów.
Nie wiedziałem w którym dziale dodać post.
Niedawno zakupiłem VW Golfa VI GTD 2011r. z radiem RCD510 (samochód posiada fabryczną kamere cofania wysuwaną w znaczku VW). Dzisiaj zmieniłem radio na RNS510. Po wpisaniu PIN-u zauważyłem, że nie działa mi kamera cofania. Po wrzuceniu biegu wstecznego pojawia się tylko wizualizacja czujników parkowania. RNS-a miałem z Passata B7 2011r. Kamera została oczywiście podłączona. Passat B7 też posiadał kamere cofania.

Czy radio o numerze katalogowym 1T0 035 680 C (RNS510) jest kompatybilne z fabryczną kamerą cofania Golfa 6??
Dodam, że po założeniu nic nie kodowałem inne funkcje radia działają bardzo dobrze.
Maciek
Forumowicz
Auto: VW Golf 6
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Re: Kompatybilność kamery cofania RCD510>RNS510

Post autor: Maciek »

Prawdopodobnie musisz przekodować radio i wszystko będzie dobrze. Kamera nie ważne jaka to będzie działać
Awatar użytkownika
tberent
Banned
Auto: VW Golf 6
Engine: CBCD
Localization: Lodzkie

Post autor: tberent »

Zaznacz w radiu ze ma kamerę cofania wersje low

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Michalgtd
Nieśmiały

tberent pisze:Zaznacz w radiu ze ma kamerę cofania wersje low

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

W ustawieniach radia, czy zakodować przez VCDS? Dodam, że jak włączę wsteczny słychać wysuwającą się kamerę.
Awatar użytkownika
yox
Banned
Auto: VW Touran 1T2
Engine: BXE 1.9 TDI
Localization: UK

Post autor: yox »

... w kodowaniu radia, za pomocą VCDS-a o ile to kamera w wersji low (bez linii skrętnych) ;)
Awatar użytkownika
Ramzes1410
Sympatyk
Auto: GOLF 8 GTD
Engine: 2.0 TDI DTUA
Localization: wielkopolskie

Post autor: Ramzes1410 »

Trzeba zakodować kamerę w radiu, a następnie wykonać reset radia ponieważ bez resetu raczej nie zadziała. Radio pochodzi z passata b7, więc tam prawdopodobnie była kamera w wersji high dlatego nie była zakodowana w radiu.
Michalgtd
Nieśmiały

Ramzes1410 pisze:Trzeba zakodować kamerę w radiu, a następnie wykonać reset radia ponieważ bez resetu raczej nie zadziała. Radio pochodzi z passata b7, więc tam prawdopodobnie była kamera w wersji high dlatego nie była zakodowana w radiu.

Dokładnie tak jak napisałeś. Dzisiaj chłopaki w ASO się troszkę głowili nad tym, ale ostatecznie zakodowali kamerę. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia”