Żarówki H7 do Golfa VI
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
szulek
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Malbork
Żarówki H7 do Golfa VI
Jakie polecacie żarówki H7 żeby dawały jasne światło i więcej światła. Ogólnie piszcie opinie o żarówkach jakie macie. Napewno przydadzą się przy wyborze żarówek.
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Żarówki H7 do Golfa VI
Dzisiaj rano zamówiłem sobie żarówki OSRAM H7 blue przyjdą zamontuje to zdam opinie 
Ja ze swojej strony polecam Bosch plus90szulek pisze:Jakie polecacie żarówki H7 żeby dawały jasne światło i więcej światła. Ogólnie piszcie opinie o żarówkach jakie macie. Napewno przydadzą się przy wyborze żarówek.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
acoustic
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 Comf.
- Engine: 1.2 TSI 110PS
- Localization: slask
Maciek pisze:Dzisiaj rano zamówiłem sobie żarówki OSRAM H7 blue przyjdą zamontuje to zdam opinie
Cool blue intense co 18 miesięcy wymiana i posiadasz świetne światełko, przerabiałem H4 i H7 jako cool blue intense oraz laser, i Cool Blue Intense posiadają ogromną przewagę w mieście czy w trasie.
-
szulek
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Malbork
Ja się zastanawiam nad Osram Night Breaker Unlimited lub TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA + 120. Szukam tez żarówek pozycyjnych o białej barwie żey pasowały do całości.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Obecnie mam OSRAM NIGHT BREAKER LASER H7 a wcześniej miałem OSRAM NIGHT BREAKER. Z obu jestem bardzo zadowolony.
My TSI
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Pozycyjne możesz kupić tez blue z tej samej serii co h7 i sprawa załatwiona
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
acoustic pisze:Maciek pisze:Dzisiaj rano zamówiłem sobie żarówki OSRAM H7 blue przyjdą zamontuje to zdam opinie
Cool blue intense co 18 miesięcy wymiana i posiadasz świetne światełko, przerabiałem H4 i H7 jako cool blue intense oraz laser, i Cool Blue Intense posiadają ogromną przewagę w mieście czy w trasie.
Cool blue jaka posiadają przewagę do nb laser? Nb i nb laser to najwyzsza półka w gamie h7 osram, sam producent podaje, ze to najleosza żarówka pod względem oswietlenia drogi, cool blue ma tylko lepszą barwę... Cool blue intens maja fajniejszą barwę ale i tak w porównaniu z cool blue boost są "żółte".
- shark__
- Stały Bywalec
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Za przedmówcą
OSRAM NIGHT BREAKER używam jestem mega zadowolony i polecam
OSRAM NIGHT BREAKER używam jestem mega zadowolony i polecam
- lukasik69
- Stały Bywalec
Ktoś poleci jakieś żarówki podobne do Osram night breaker ? Dające dużo światła, a barwa żeby była chociaż trochę bielsza. Należy mi jakoś specjalnie na barwie bo kupił bym cool blue z osram ale jednak w tych typowo niebieskich światła jest mniej. Bosch 120 ? Tungsram 120 ma jakąś lepszą barwę ?
- milczek_89
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI-CR
- Localization: CG
Nie ma co liczyć na barwę białą lub bielszą niestety. Barwa biała to powyżej 4000K, zimna biała 5500-6000K, a żarówki nawet Night Breaker to 3200-3400K czyli na granicy ciepłej z białą. Używałem kiedyś Night Breaker i jak dla mnie to najlepsze żarówki jakie miałem. Światła jest naprawdę więcej. Jedyna wada to ich niska żywotność
- lukasik69
- Stały Bywalec
milczek_89 pisze:Nie ma co liczyć na barwę białą lub bielszą niestety. Barwa biała to powyżej 4000K, zimna biała 5500-6000K, a żarówki nawet Night Breaker to 3200-3400K czyli na granicy ciepłej z białą. Używałem kiedyś Night Breaker i jak dla mnie to najlepsze żarówki jakie miałem. Światła jest naprawdę więcej. Jedyna wada to ich niska żywotność
Właśnie żywotność jest do

Ciągle smigam na dziennych ale codziennie do pracy jadę przez tunel gdzie trzeba włączyć swiatła przez co chyba dodatkowo tracą na żywotności. Chyba muszę to przebolec i kupić kolejne, moze te nowsze w wersji laser wytrzymają dłuzej...
- milczek_89
- Nieśmiały
Jeszcze silniejsze światło wróży krótszą żywotność żarnika niestety 
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Może u mnie jest coś nie tak ale poprzednie Osram night breaker wytrzymały 4-5 lat i nigdy jakoś specjalnie ich nie oszczędzałem (czytaj - zapominałem przełączyć na dzienne).
My TSI
- milczek_89
- Nieśmiały
Dużo zależy od użytkowania, czyli jak często je gasisz i zapalasz.
Mi zwykle padały po pół roku.
Mi zwykle padały po pół roku.
- kuba_666
- Nieśmiały
- Engine: CHGA 1.6 Bifuel
- Localization: INOWROCŁAW
TUNGSRAM SPORTLIGHT EXTREME 5000K
Świecą ładnie na biało, na drodze światła nie barakuje. W kloszu światło bardzo jasno żółte (prawie białe).
Przy zakupie H7 koniecznie należy wymienić też W5W (pozycyjne).
Osramy Cool Blue, świecą trochę lepiej, a w kloszu światło jest białe.
Świecą ładnie na biało, na drodze światła nie barakuje. W kloszu światło bardzo jasno żółte (prawie białe).
Przy zakupie H7 koniecznie należy wymienić też W5W (pozycyjne).
Osramy Cool Blue, świecą trochę lepiej, a w kloszu światło jest białe.