Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Logi dotyczą nie mojego prywatnego Golfa, ale firmowego VW T5 2.0 TDI
Problem:
Silnik po osiągnięciu temperatury 90 stopni i przekroczeniu 50 mil (80 km) wywala kontrolkę świec żarowych, po chwili wywala kontrolkę silnika i wchodzi w tryb awaryjny.
Wymieniłem już przepływkę, natomiast po skasowaniu błędów zaraz powracają... Jestem w UK, byłem w 3 garażach każdy mówi coś innego... Jeden, że EGR, drugi że turbo, a trzeci wtryski....
Saturday,13,October,2018,14:06:33:65217 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator VCDS Version: Release 12.12.0 (x64) Data version: 20130910
Padł czujnik temperatury skoro pokazuje zwarcie i przerwę? Po skasowaniu na jakiś czas błędy znikają ale znowu się pojawiają. Dodam że wymieniałem niedawno sondę lambda za katalizatorem i oprócz błędy sondy lambda te błędy z czujnika temperatury też występowały.
Dzisiaj rano po odpaleniu i poczekaniu aż się silnik trochę zagrzeje, temperaturę pokazywało przez chwilę prawidłowo. Po ruszeniu wskazanie temperatury zaczęło falować a po około 1 kilometrze temperatura spadła znowu na dół i wskazanie znowu się nie podnosi. Miał ktoś taki przypadek?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2018, 05:43 przez MaD83MaXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem po założeniu modułu 10 PDC o numerze 1K8...E i występują mi teraz następujące błędy, czy wiecie co mogę wyłączyć aby ich nie było ponieważ przy poprzednim module ich nie miałem. Błąd jest na PDC oraz BCM.
Oraz błąd na module kamery : pierwszy to kalibracja to Ok ale drugiego nie ogarniam:
... jesli chodzi o PDC to z tego co mi wiadomo masz DM i powinieneś mieć soft: 1K8 919 475 D nie "E" ... co do kamerki to wiadomo kalibracja drugi bład może byc zwiazany z kodowaniem, sprawdz:
Address 6C: Back-up Cam. (J772) Labels:| 5Q0-907-441.clb Part No SW: 7N0 907 441 B HW: 7N0 907 441 B Component: VW428 RVC Mid H04 0040 Coding: 011308010201000700 Shop #: WSC 12345 123 12345 ASAM Dataset: EV_CamSysRearPANAVW428 002002 ROD: EV_CamSysRearPANAVW428.rod VCID: 306FA6C16B2354CA65-8064
Ogarniałem tez kamere i walczę z takim błędem, nie mogę znalesc ani doczytać co to jest: Efekt jest taki gdy wyczyszczę gledy na kilka sekund pojawia się obraz https://youtu.be/20eTYDkd1po 20eTYDkd1po