jarekgk pisze:Odgrzewam kotleta. Mam pytanie czy poradziłeś sobie z problemem?
Przymierzam się do montażu haka do GVI kombi, mógłbyś podpowiedzieć jak podłączyłeś elektrykę?
Sorry że dopiero teraz, ale chwilę mnie nie było.. niestety niewiele pomogę, winę w tamtym czasie miało złe podłączenie, elektryk ogarnął instalację i wszystko działa bez zarzutu, niestety nie mam zielonego pojęcia co, gdzie i jak się podłącza, więc nie pomogę
P.S. W Westfalii, z tego co się dowiedziałem, są dwa rodzaje podłączeń/instalacji (modułów) jeden - ten tańszy - podłączany jest jakoby poza instalacją canbus (szczegółów niestety nie znam, z elektryki kojarzę tylko... Lecha Wałęsę)

, wtedy np. sygnalizowane kierunkowskazami zamknięcie auta, przy podpiętej przyczepie, nie jest sygnalizowane przez kierunkowskazy przyczepy, nie wyświetla się też np. błąd spalonej żarówki w przyczepie na liczniku auta - taką wiązkę mam podłączoną, wszystko działa bez najmniejszego problemu, mimo że na początku był problem z prawidłowym podłączeniem.
Jest też podobno druga opcja, tu podłączenie realizowane jest tak jak w fabrycznie montowanej instalacji i wszystko działa jak fabrycznie zamontowane.