Wskaźnik stanu tylnych pasów
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
Wskaźnik stanu tylnych pasów
Jakoś u mnie w Golfie 7 nie widzę wskaźnika stanu pasów na tylnych siedzeniach, w instrukcji jest o tym napisane (i nie widzę zastrzeżenia, że w zależności od wyposażenia), w bliźniaczej Octavii 3 też to widziałem.

- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
Re: Wskaźnik stanu tylnych pasów
Ostrzeganie i cały system z tyłu jest montowany tylko gdy są dodatkowe poduszki dla osób z tyłu - są one w cenniku jako opcja
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
Wiem, że poduszki tylnych siedzeń to opcja, ale myślałem że sama sygnalizacja pasów to standard 
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Niestety. W mk6 tez jako opcja.
I nie ma żadnego czujnika zajetosci siedzenia tylko system krzyczy na zegarach a potem znika.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
I nie ma żadnego czujnika zajetosci siedzenia tylko system krzyczy na zegarach a potem znika.
-
mzeberek
- Sympatyk
- Engine: CGGA 1.4 59kW
- Localization: Grójec
W Mk6 nie ma czujnika zajętości miejsca z tyłu. Czujniki znajdują się przy pasach. Dopiero po zapięciu sprzączki w pasach, ikonka na zegarach ulega zmianie.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Maciek
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Chyba nawet jak nie zapniesz to po chwili znika.
-
mzeberek
- Sympatyk
- Engine: CGGA 1.4 59kW
- Localization: Grójec
Tak kontrolki po ok 10 sekundach znikają. Potem w tym miejscu wyświetla się bieżący przebieg.
Maciek