Z góry dziękuje za opinie i porady.
Pozdrawiam
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
jarekgk pisze:Wymień zawór i będziesz miał spokój na około 150 kkm. Moc i moment i tak możesz podnieść. Na pewno nie będzie też problemów na przeglądzie, a znam taka sytuację że kierowca w osobowym aucie w tym przypadku passat jadąc i przyśpieszając puścił chmurkę, z anim akurat jechał nieoznakowany radiowóz, który go zatrzymał i zabrał dowód rejestracyjny z adnotacją sprawdzenia układu wydechowego. Trzeba było z powrotem montować dpf żeby auto przeszło przegląd.
marmi pisze: Oj i tu nie masz racji, jednak dobrzy tunerzy lepiej wiedzą co robią niż ekoterroryści którzy mają spełnić określone warunki, a egr nie spełnia żadnej pożytecznej i niezbędnej funkcji w aucie...
Owszem naprawa zależy od właściciela, ale jak chcą za całość prawie 2 tyś to lepiej usunąć zaslepić i mieć spokój, dpf nie ma co ruszać póki nie sprawia problemów, egr do dpf nie jest potrzebny.
JEY pisze:Panowie,
Maciek - nie wiem dokładnie co za błąd bo mechanior nie pamięta,
Marmi - NRF 1400 kosztuje w detalu w IC ale z racji wszelakich zniżek, ponieważ pracuję w hurtowni importującej części i z nimi współpracuję , zapłaciłem 800 zł ale to cena zrobiona po bandzie dla mnie. De facto oryginał ze starym numerem kosztuje 1500 zł a z nowym numerem 1765 zł brutto w ASO. NRF mogę sprzedawać za 950 zł brutto, lecz nie jest to montowane na pierwszy montaż.
hoses - w oryginale siedzi Wahler oraz zdaża się że Meat & Doria ale to cena po hurtowniach jest prawie ident co oryginał więc się nie opyla.
PS. A stary zawór w środku wyglądał tragicznie - wszystko polepione aż grubo, dodatkowo krzywka była lekko zacięta i nie chodziła w pełnej swojej skali pracy. Auto ma przebieg 217.000 i przy 120.000 był wymieniany ten zawór więc wytrzymał 100.000. Trochę słabo to VW zrobił.