Lotka/spoiler bagażnika

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cairalan
Gadatliwy
Auto: VW Golf MK6 GTI USA
Engine: 2.0 TSI CCTA
Localization: Szczecin

Lotka/spoiler bagażnika

Post autor: cairalan »

Koledzy,

Czy ktoś z Was miał do czynienia z montażem spoilera/lotki bagażnika jako dodatkowego (nioryginalnego) akcesoria? Na zdjeciach wyglada co calkiem fajnie ale chcialbym sie dowiedziec czy mieliscie do czynienia w praktyce. Znalazlem firme z Lodzi - CETUS zajmuje sie produkcja bezposrednio ospoilerowania i maja calkiem niezla cene ;)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kubajabko
Aktywny
Auto: Golf VI Variant
Engine: 2.0 TDI CBDB
Localization: Krk Jaworzno

Re: Lotka/spoiler bagażnika

Post autor: kubajabko »

W piątce było tak że oprócz samej lotki, jest jeszcze taki element montażowy, podejrzewam że w 6 jest tak samo. Jak ja do mojej 5 montowałem, to kupiłem bez tego elementu montażowego (nawet o nim nie wiedziałem) i przykleiłem na kleju do szyb, trzymało super i nie było widać że tego elementu montażowego nie ma. Tyle że trzeba było mieć 3-cie światło stopu z gti, jak jest w 6 to nie wiem ale w tej lotce co pokazałeś na zdjęciu jest wycięcie, tak że widać normalne światło stopu. Generalnie jak dobrze by pasowała to można śmiało brać i montować na kleju do szyb :D
Awatar użytkownika
cairalan
Gadatliwy
Auto: VW Golf MK6 GTI USA
Engine: 2.0 TSI CCTA
Localization: Szczecin

Post autor: cairalan »

kubajabko pisze:W piątce było tak że oprócz samej lotki, jest jeszcze taki element montażowy, podejrzewam że w 6 jest tak samo. Jak ja do mojej 5 montowałem, to kupiłem bez tego elementu montażowego (nawet o nim nie wiedziałem) i przykleiłem na kleju do szyb, trzymało super i nie było widać że tego elementu montażowego nie ma. Tyle że trzeba było mieć 3-cie światło stopu z gti, jak jest w 6 to nie wiem ale w tej lotce co pokazałeś na zdjęciu jest wycięcie, tak że widać normalne światło stopu. Generalnie jak dobrze by pasowała to można śmiało brać i montować na kleju do szyb :D

Tak jak mowisz - w oryginalnej lotce z GTI od GOLFA 6 masz jeszcze element montazowy do lotki - tutaj jest opcja przyklejenia tylko na klej do szyb. Szukalem kompletnej lotki ale nie moge znalezc nic ciekawego i to jeszcze w komplecie z elementem montazowym. Tak wiec mysle o takim zamienniku ktory by wygladal bardzo podobnie. Ogolnie lotka z elementem montazowym to chodliwy na dzien dzisiejszy towar :P
Awatar użytkownika
Bansuj
Gadatliwy
Auto: Golf 6 + Leon 5F
Engine: CAXA 122 + DACA 131
Localization: Brunszwik

Post autor: Bansuj »

Jak wygląda aktualnie sytuacja? Da się dostać oryginalne części do spoilera?
Myślę też nad zakupem używanej całej klapy, pewnie wyszłoby taniej. Pasowałaby taka z GTI/R do normalnego Comfortline?
azssms
Forumowicz
Auto: VW Golf 6 GTI
Engine: 2.0 TSI
Localization: Bad Hersfeld

Post autor: azssms »

Tak będzie pasować
Awatar użytkownika
karol57
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 8 GTI
Engine: DNPA 180kW 245KM
Localization: Gdańsk

Post autor: karol57 »

Lepszym rozwiązaniem będzie wymiana klapy.Można kupić na aukcji nawet w kolorze.
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Post autor: marmi »

Albo montujecie zamiennik jak na fotce, albo trzeba szukac całej klapy z lotką lub lotki ori z czarnym elementem montażowym, do lotki jako części dostępne jest tylko 3-cie światło stopu i przejściówka spryskiwacza, najważniejszy przy ori element montażowy nie występuje jak akcesorium.

Przypominam że ori lotka także montowana jest na kleju do szyb...
Awatar użytkownika
Bansuj
Gadatliwy

To teraz pytanie za 100 pkt - czy klapa od Golfa 6 wejdzie do Golfa 6? :D Czy załatwiać jakieś większe auto do transportu
Awatar użytkownika
piotrekp
Aktywny
Auto: Golf 7
Engine: 1.4 TSI CHPA 180KM
Localization: Krakow

Post autor: piotrekp »

Bansuj pisze:To teraz pytanie za 100 pkt - czy klapa od Golfa 6 wejdzie do Golfa 6? :D Czy załatwiać jakieś większe auto do transportu

Klapa od Golfa 7 wchodzi do Golfa 7 ;)
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Post autor: marmi »

Wchodzi klapa od golfa do golfa :P
Awatar użytkownika
tberent
Banned
Engine: CBCD
Localization: Lodzkie

Post autor: tberent »

I w 6 tez się zmieści klaps od 6 :)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Bansuj
Gadatliwy

Weszła na luzie, dzięki za odpowiedzi ;)

Czy to normalne że warsztat chce ode mnie 250€ za wymianę tej klapy? Kupiłem ją za wiele mniej praktycznie kompletną, nie ma tylko plastikowego obicia od środka. Gadają coś o wymianie elektryki, myślałem że nie ma z nią aż tyle roboty?
Awatar użytkownika
tberent
Banned

Jak masz kompletna to sam zmień . Trzeba tylko rozebrać trzeba tył i słupki C. Ja sam pod blokiem zmieniałem. Przy zakładaniu amorow się przyda ktoś i przy przykrecaniu. Klucz chyba 12kątny

Awatar użytkownika
Bansuj
Gadatliwy

Mój szczyt umiejętności to wymiana oświetlenia rejestracji :mrgreen: Wolę nie zabierać się za to samemu, nawet jak mam trochę wybulić :) Tylko ta cena jaką sobie zażyczyli wydawała mi się trochę wygórowana
Awatar użytkownika
tberent
Banned

Weź gdzie ty mieszkasz jak taka kasa za takie coś.

Awatar użytkownika
karol57
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 8 GTI
Engine: DNPA 180kW 245KM
Localization: Gdańsk

Post autor: karol57 »

Bansuj pisze:Mój szczyt umiejętności to wymiana oświetlenia rejestracji :mrgreen: Wolę nie zabierać się za to samemu, nawet jak mam trochę wybulić :) Tylko ta cena jaką sobie zażyczyli wydawała mi się trochę wygórowana

Spokojnie sam wymienisz,nawet jeśli masz takie umiejętności jak wspomniałeś wcześniej.Więcej wiary w siebie.Oszędzone euro będziesz miał na kolejny mod. :)
Awatar użytkownika
Bansuj
Gadatliwy

Dzięki za słowa wsparcia :D Podejmę próbę zrobienia tego samemu, a jak polegnę to oddam gdzie indziej do zrobienia, ale na pewno nie za 250€

Tylko zanim zacznę muszę mieć pewność - całą tylną plastikową obudowę klapy można bez problemu przełożyć z normika do klapy GTI i wszystko pasuje? Generalnie jest robota z przeciąganiem kabli? Trzeba coś specjalnie dopasowywać żeby siedziała równo? Byłbym wdzięczny za porady jak zacząć :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kopervw
Nieśmiały
Auto: Golf 6 Passat B7
Engine: 2.0 TDI CFFB CFGB
Localization: Torun

Post autor: Kopervw »

Może ktoś miał do czynienia z lotką od Maxton design ? wygląda jak oryginał więc wystarczyłby dokupić pewnie 3 światło stopu.

https://www.maxtondesign.eu/product-pol ... -Look.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”