wymiana żarówek

Moderatorzy: BRUNO55, ryba113

Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
ethanhunt
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI
Localization: xxx

wymiana żarówek

Post autor: ethanhunt »

Witam. Chciałbym wymienić żarówki w swoim golfie 6 ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac, czy bede musial wykrecic cala lapme ? Ogolny zamysł jest taki aby wymienic zwykłe zarowki na takie ktore maja biała barwe, i tu kolejne pytanie czy mozecie polecic jakies fajne zarowki ? legalne o bialej barwie i zywotne.
Czy mozna, warto wymienic wszystkie zarowki ? mijania pozycyjne drogowe ?
Pozdrawiam
Maciek
Forumowicz
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Re: wymiana żarówek

Post autor: Maciek »

Nie trzeva demontować lampy ;) popatrz jak to wygląd i ogarniesz. Żarówki mogę polecić cool blue z osrama
ethanhunt
Nowicjusz
Engine: 2.0 TDI
Localization: xxx

Post autor: ethanhunt »

wiesz patrzyłem i widziałem ze jest mega ciasno, najbardziej przy prawej lampie
a jak z zywotnoscia tych zarowek ? ludzie roznie sie rozpisuja o nich
acoustic
Sympatyk
Auto: VW Golf 7 Comf.
Engine: 1.2 TSI 110PS
Localization: slask

Post autor: acoustic »

Wymiana prosta, co do żarówek to jak kolega napisał: osram ale polacam nightreaker laser. Reasumując chcesz dobrze widzieć to żarówki które wymieniliśmy, chcesz długowieczność i cemnośc to longlife. Masz przecież DRL, wybór należy do Ciebie.
Maciek
Forumowicz
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Post autor: Maciek »

Powiem tak wymieniałem żaróweczki i obyło się bez problemu dostęp jest słaby ale możliwy :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”