RNS-31x - kompas się przestawił
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
ufolsky
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6 Variant
- Engine: 2.0 TDI CFHC
- Localization: Poznań
RNS-31x - kompas się przestawił
hej, mam rns 310 albo 315 (nie umiem rozpoznać) - jak nie mam wsadzonej płyty z mapami do navi (a nigdy nie mam) to moduł navi działa tylko jako kompas i generalnie zwariował tj. przestawił się o 90st. Jakieś pomysły? Moim zdaniem jeszcze kilka dni temu działał jak należy. Co ciekawe, porównywałem ze wskazaniem kompasu w telefonie xiaomi, a także kompasu w google maps na tym samym telefonie i wychodzi że mam 3 różne wskazania północy
sprawa może nie jest kluczowa do życia ale skoro coś jest to mogłoby działać jak należy
Re: RNS-31x - kompas się przestawił
Może stań lub jedź ulicą, która zgodnie z planem miasta prowadzi w określonym kierunku (np. na północ) i sprawdź wskazania navi.
-
ufolsky
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6 Variant
- Engine: 2.0 TDI CFHC
- Localization: Poznań
Re: RNS-31x - kompas się przestawił
tak też robiłem. w zeszłym tygodniu miałem okazję być za Odrą i odpalić navi z płyty. Generalnie kompas działa jak chce czyli raz dobrze, a za chwilę przestawia się o dowolną wartość, najczęściej 90st w lewo