Witam, w lewych drzwiach przednich mam sterownik z koncówka 393A i chcialbym go wymienic, poniewaz planuje zalozyc boczki z oswietleniem ambiente. Czy moge bez problemu wymienic go na sterownik z koncowka 592A? Czy potrzebne jakies programowanie po podmianie? I czy to wystarczy aby oswietlenie ambiente zadzialalo?
Pozdrawiam
Sterownik drzwi wymiana
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Piotrzynka
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.6 TDI Bluemotion
- Localization: Rzeszów
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: Sterownik drzwi wymiana
Sterownik z końcówką 592A jest do prawych drzwi. Potrzebne jest programowanie. Wymiana na odpowiedni sterownik wystarczy aby oświetlenie w drzwiach działało.
-
Piotrzynka
- Nowicjusz
To na jaki sterownik powinienem wymienic ten lewy? 593?
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Ja mam u siebie lewy z końcówką 593 E aprawy mam 592 E. A sprawdzałaś u siebie kodowanie? Może wystarczy tylko zakodowac ?
-
Piotrzynka
- Nowicjusz
Nie sprawdzalem, niestety nie mam kabla, ale z tego co wyczytalem na forach to 393A nie obsluguje oswietlenia ambiente.
Dzieki zamowie wiec ten 593
Dzieki zamowie wiec ten 593