Sklep z oponami
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Sklep z oponami
Noszę się z zamiarem zakupu opon letnich 16 ale sam nie wiem, którą markę wybrać i model bieżnika. Na razie jestem na Michelinach, ale zastanawiam się czy nie zamienić na jakąś tańszą firmę . Mam raczej spokojny styl jazdy, w trasie może 2x do roku, tak to głównie miasto więc jakiś wielkich prędkości nie rozwijam. Zastanawiam się w ogóle czy nie kupić całorocznych, tylko różne zdania o nich słyszałem. Jedni mówią, że dobre a inni, że to zimówka zmodyfikowana i do bani jest.
-
A-R-T-U-R
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI Match
- Engine: CAXA 1.4 TSI
- Localization: Warszawa
Re: Sklep z oponami
Jesli roblbym max 2 trasy w roku a reszta to tzw wokol komina i to w miescie to bralbym pod uwage opony caloroczne
-
wlado78
- Aktywny
- Auto: golf 5
- Engine: BSE
- Localization: dolnoslaskie
nie kupuj całorocznych, chyba że do roweru
wlado78 pisze:nie kupuj całorocznych, chyba że do roweru
Dlaczego nie? Gorzej wytrzymują?
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
aleks43 pisze:wlado78 pisze:nie kupuj całorocznych, chyba że do roweru
Dlaczego nie? Gorzej wytrzymują?
Co jest do wszystkiego to jest do niczego.
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
Bzdura. Ale żeby miały sens całoroczne to nie oszczędzaj tylko bierz z górnej półki.
-
rw26
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Piastów
Może ktoś mi pomoże.
Potrzebuję lusterko prawe volkswagen golf variant gp trendline 1.6 tdi-cr 66kw
5-G WIN WVWZZZ1KZCM623244 10 pinów, mocowane na trzy śruby. Nie mogę nigdzie znaleźć oprócz serwisu.
Pozdrawiam.
Potrzebuję lusterko prawe volkswagen golf variant gp trendline 1.6 tdi-cr 66kw
5-G WIN WVWZZZ1KZCM623244 10 pinów, mocowane na trzy śruby. Nie mogę nigdzie znaleźć oprócz serwisu.
Pozdrawiam.
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: CLHA
Kolego lusterka kupuje się w sklepach z oponami ????????????????
Dla kolegi za posta
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Weryfikuje swoją wypowiedź i twirdze że jak się mało jeździ i raczej w koło komina to wielosezonowe jak najbardziej ale już na trasach to raczej opony dedykowane do warunków.
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
Od znajomych co jakiś czas słyszę że przesiadają się na wielosezonowe i są zadowoleni chociaż wszyscy zaznaczają że trzeba kupić z górnej półki, nie iść na oszczędność bo to zimą się zemści.
Ale ja jakoś nie jestem przekonany i wolę mieć dwa komplety czyli letnie i zimowe tylko opony są oczywiście na felgach, żadne tam przekładki co pół roku bo to bez sensu.
Mój ostatni zakup (tydzień temu) do mojego małego Seacika: Goodyear UltraGrip Performance + oryginalne stalówki 15 + nowe wentyle i spokój na 4-5 lat
Już siedzą na aucie.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ale ja jakoś nie jestem przekonany i wolę mieć dwa komplety czyli letnie i zimowe tylko opony są oczywiście na felgach, żadne tam przekładki co pół roku bo to bez sensu.
Mój ostatni zakup (tydzień temu) do mojego małego Seacika: Goodyear UltraGrip Performance + oryginalne stalówki 15 + nowe wentyle i spokój na 4-5 lat
Już siedzą na aucie.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
hans5
- Aktywny
- Auto: VW Golf VI
- Engine: CGGA 1.4 80 KM
- Localization: wlkp
Tomasz_W-wa pisze:Od znajomych co jakiś czas słyszę że przesiadają się na wielosezonowe i są zadowoleni chociaż wszyscy zaznaczają że trzeba kupić z górnej półki, nie iść na oszczędność bo to zimą się zemści.
Mój ostatni zakup (tydzień temu) do mojego małego Seacika: Goodyear UltraGrip Performance + oryginalne stalówki 15 + nowe wentyle i spokój na 4-5 lat![]()
Już siedzą na aucie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ciekawe jak na śniegu - ja kupiłem całoroczne Continetala też jestem ciekawy jak zimą, narazie są ok.
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
Napisze tak, od 2008 roku w moim Seaciku siedzą tylko Goodyear UltraGrip i w mega zimy jakie były jeszcze 10-12 lat temu (czytaj duuuużo śniegu), dawały radę, tylko chyba raz musiałem pobawić się w jazdę do przodu do tyłu, ale śniegu było tyle że prawie koła zakrywało. Bardzo dobrze dają radę i na wzniesieniach zawalonych śniegiem.
Spokojnie mogę polecić oponki, chociaż w Golf-e siedzą zimówki Continental-a.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Spokojnie mogę polecić oponki, chociaż w Golf-e siedzą zimówki Continental-a.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
Torach
- Nowicjusz
- Auto: GOL IV
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Poznań
wlado78 pisze:nie kupuj całorocznych, chyba że do roweru
Ja też nie jestem przekonany co do opon rocznych, jak już to kupuje opony letnie / zimowe do Golfa.
- slawinci
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAXA 1.4 TSI 122KM
- Localization: Łódzkie
Witam, Jeżdżę już drugim autem na letnich oponach Nokian teraz to Nokian Wetproof 205/55 R16 i jestem zadowolony, są ciche nawet przy większych prędkościach i dobrze trzymają się drogi w każdych warunkach. Obecnie jestem na etapie poszukiwań felg na zimę żeby non stop nie przekładać opon