opuszczanie prawego lusterka pzy cofaniu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
ivo283
- Nowicjusz
- Auto: vw golf VI
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Lodz
opuszczanie prawego lusterka pzy cofaniu
Witam rok temu kupiłem golfa VI przy wrzuceniu wstecznego opuszczało mi się prawe lusterko. Niedawno zauważyłem, ze funkcja ta nie działa
Sprawdziłem w ustawieniach MFA i funkcja ta jest włączona. Co może być przyczyną, że lerko się nie opuszcza? A druga rzecz odnośnie lusterek to taka, że nie mogę zmienić ich ustawienia 
Re: opuszczanie prawego lusterka pzy cofaniu
Pokrętło musi być na R.
-
ivo283
- Nowicjusz
Jest na R ale i tak nie działa
Czy możliwe jest żeby bezpieczniki miały wpływ na ustawienie lusterek?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Skoro nie tylko nie działa opuszczanie ale również nie działa sterowanie to prawdopodobnie padł przełącznik lusterek...
-
ivo283
- Nowicjusz
a ktoś wie jak go wymienić! Widziałem na ebayu chyba po 6 dolarów. Tylko jak sie za to zabArać. Jeszcze jutro zrestaruje ustawienia w MFA może coś to pomoze
a jak nie to bede musiał wymienic!
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Najprościej wymienić za pomocą cienkiej szpachelki wyjmujesz z tapicerki drzwi cały zespół przełączników i potem z obudowy wyjmujesz przełącznik, wszystko jest na zaczepach, jak się boisz coś uszkodzić to zdjąć musisz cała tapicerkę drzwi, wszystko jest opisane na forum...
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Sorki za off. U mnie po zmianie lusterek i kodowaniu i tu i tam lusterko przy wstecznym stało w miejscu. Wystraszony jeszcze raz je ustawiłem na luzie i potem na wstecznym. W mfa cały czas było ustawiane mirror down. I ?
I się naprawiło. Troche dziwne ze zgubił pamięć położenia. Wiec ivo zanim kupisz to zobacz tak jak u mnie.
I się naprawiło. Troche dziwne ze zgubił pamięć położenia. Wiec ivo zanim kupisz to zobacz tak jak u mnie.
- Pro-choice
- Sprzedawca

- Localization: Szczecin
U siebie jak odpalam auto na wbitym wstecznym to czasem zapomina pozycji dolnej.
Witam 
Odkopuję temat. Lusterko prawe przy cofaniu obniża się normalnie do zapamiętanej pozycji, natomiast nie wraca już do pozycji wyjściowej. Poprawiałem ustawienia, pamięta pozycję przy cofaniu, ale przestało wracać. Macie jakieś rady??
Odkopuję temat. Lusterko prawe przy cofaniu obniża się normalnie do zapamiętanej pozycji, natomiast nie wraca już do pozycji wyjściowej. Poprawiałem ustawienia, pamięta pozycję przy cofaniu, ale przestało wracać. Macie jakieś rady??
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Dziwne. Powinno podnieść się po ruszenia jeżeli przaczniknjest na R. Speawdzales błędy ? Bez obrazy ale napewno robisz to dobrze ? Aku jest naładowany ? Przez pomyłkę nie odkodowales w bcm lub drzwiach ?
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Re: opuszczanie prawego lusterka przy cofaniu
Błędów z lusterek brak, aku jest dobry.
Jeśli bym coś odkodował to by nie obniżało się przecież...
Jeśli bym coś odkodował to by nie obniżało się przecież...
-
Szo_gun
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 + Golf 1
- Engine: 2.0TDI 140KM 4Motion
- Localization: Wrocław
Cześć,
Zakodowałem sobie w drzwiach pasażera opuszczenie lusterku po wstecznym.
Na komputerze pojawiła się ta funkcja, jednak dalej nie działa.
Czy może ktoś kto to robił odpisać krok po kroku jak nauczyć tego Golfa?
Wiem że jest dużo opisów, ale żaden nie jest konkretny a wręcz niektóre się wykluczają.
Pozdrawiam
Zakodowałem sobie w drzwiach pasażera opuszczenie lusterku po wstecznym.
Na komputerze pojawiła się ta funkcja, jednak dalej nie działa.
Czy może ktoś kto to robił odpisać krok po kroku jak nauczyć tego Golfa?
Wiem że jest dużo opisów, ale żaden nie jest konkretny a wręcz niektóre się wykluczają.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pokrętło lusterek na prawe ustaw. Wtedy ustaw na wsteczny beig, ustaw jak ma się opuszczać i będzie git.
-
Szo_gun
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 + Golf 1
- Engine: 2.0TDI 140KM 4Motion
- Localization: Wrocław
kamill pisze:Pokrętło lusterek na prawe ustaw. Wtedy ustaw na wsteczny beig, ustaw jak ma się opuszczać i będzie git.
Wydaje mi się że tak robiłem, ale jutro sprawdzę.
Silnik odpalony czy zapłon?
No właśnie nie jest git. Dalej nie działa. Po pracy sprawdzę jeszcze kable w wiązce w drzwiach i jeśli tam nie będzie problemu to już nie wiem co jest nie tak.