Zablokowana klapka wlewu paliwa
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Klaj_72
- Nieśmiały
- Auto: Vw golf 7
- Engine: 1.4 tsi
- Localization: Woj.śląskie
Zablokowana klapka wlewu paliwa
Witam czy ktoś awaryjnie otwierał już klapkę wlewu paliwa centralny zamek zamyka I otwiera drzwi a klapka ani drgnie sam niewiem jak się do tego zabrać .
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: CLHA
- Localization: Warszawa
Re: Zablokowana klapka wlewu paliwa
Może to coś Ci pomoże, może uda Ci się jakoś rozpiąć nakładkę lakierowaną, patrz filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=DN3H43QGZ2k&t=1s
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
https://www.youtube.com/watch?v=DN3H43QGZ2k&t=1s
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
Klaj_72
- Nieśmiały
No ta ale jak otworzyć tą klapkę jzk jest zamknięta?
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
Tam jest siłownik, zobacz wiązkę do nie go bo może został uszkodzony, może coś z kostką.
Tu masz manual od Golf-a 6 pewnie będzie bardzo podobnie w MK7.
Siłownik klapki ma chyba nr 5C6810773H, nie wiem czy od środka (trzeba dostać się od bagażnika) nie da się otworzyć awaryjnie klapkę.
http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2014 ... aliwa.html
https://www.youtube.com/watch?v=edkjJGGoDbk
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tu masz manual od Golf-a 6 pewnie będzie bardzo podobnie w MK7.
Siłownik klapki ma chyba nr 5C6810773H, nie wiem czy od środka (trzeba dostać się od bagażnika) nie da się otworzyć awaryjnie klapkę.
http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2014 ... aliwa.html
https://www.youtube.com/watch?v=edkjJGGoDbk
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
Klaj_72
- Nieśmiały
Potrzebował bym schemacik elektryczny jak przychodzi zasilanie podobno z tylnych drzwi pasażera bo żeby dojść do wtyczki trzeba rozebrać pół bagażnika .
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
20-30 min roboty i bagażnik do blachy rozebrany.
Wiem po przerabiałem to w swoim MK7 Variant.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Wiem po przerabiałem to w swoim MK7 Variant.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
Klaj_72
- Nieśmiały
Dziękuję kolego udało się podważyć klapkę i się otwarta spalony siłownik do wymiany .
-
Rocco1
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: TDI 2.0 184KM
- Localization: Mazowieckie
Dzień dobry,
Ja jestem już po wymianie klapki. Bez stresu się nie obyło bo zbagatelizowałem pierwsze symptomy losowego blokowania się. W końcu jak już było mało w baku, a klapka ani drgnie to kupiłem zamiennik NKY czy jakoś tak.
Niestety aby otworzyć klikałem jedną ręką klapkę aby otworzyć, a drugą pilotem otwierałem i zamykałem samochód. W końcu po paru minutach klikania i postukiwania udało się.
Moja radość była tym większa, że w razem z silniczkiem wyszedł też kabel z gniazdem gdzie wpinamy wtyczkę nowego siłownika. W kombiaku nie sposób sięgnąć po ten kabel od strony bagażnika.
Post może nie każdemu pomoże ale zawsze da jakieś światło.
Jak rozbiorę stary siłownik i naprawię go (tzn poprawię tę spadającą spinkę) to postaram się podzielić informacją.
Pozdrawiam
Ja jestem już po wymianie klapki. Bez stresu się nie obyło bo zbagatelizowałem pierwsze symptomy losowego blokowania się. W końcu jak już było mało w baku, a klapka ani drgnie to kupiłem zamiennik NKY czy jakoś tak.
Niestety aby otworzyć klikałem jedną ręką klapkę aby otworzyć, a drugą pilotem otwierałem i zamykałem samochód. W końcu po paru minutach klikania i postukiwania udało się.
Moja radość była tym większa, że w razem z silniczkiem wyszedł też kabel z gniazdem gdzie wpinamy wtyczkę nowego siłownika. W kombiaku nie sposób sięgnąć po ten kabel od strony bagażnika.
Post może nie każdemu pomoże ale zawsze da jakieś światło.
Jak rozbiorę stary siłownik i naprawię go (tzn poprawię tę spadającą spinkę) to postaram się podzielić informacją.
Pozdrawiam
Rocco1 pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Udało się naprawić?
-
Rocco1
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: TDI 2.0 184KM
- Localization: Mazowieckie
Ostatecznie nie naprawiłem i chyba z braku czasu. Odłożyłem to na później i tak zostało.