Coming Home działa bez probemu. Mrugam długimi swiatłami otwieram drzwi i halogeny sie zapalają. A Leaving Home nie chce zadziałać. Przy otwieraniu drzwi z kluczyka nic sie nie zapala
Coming home Leaving Home golf 6
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI CCZB
- Localization: Malbork
Coming home Leaving Home golf 6
Witam wszystkich i uderzam do Was z pomocą bo juz nie ogarniam sam. Mam wszystko zrobione jak należy a problem jest.
Coming Home działa bez probemu. Mrugam długimi swiatłami otwieram drzwi i halogeny sie zapalają. A Leaving Home nie chce zadziałać. Przy otwieraniu drzwi z kluczyka nic sie nie zapala
Wsio w BCM zakodowane jak należy i nie chce sie zapalać. Może ktoś jest mi w stanie pomóc:-k
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Coming home Leaving Home golf 6
Bez czujnika nie zadziała 
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Mam czujnik zmierzchu. I nawet działa, bo jak mam ustawione na AUTO to światła się wyłączają jak wyjeżdża z garazu a jak wjezdzam to sie właczaja. Dodam ze w liczniku zaznaczone dwie opcje i czas swiecenia 10 sek . A nie działa

- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
krzyzak malbork pisze:Mam czujnik zmierzchu. I nawet działa, bo jak mam ustawione na AUTO to światła się wyłączają jak wyjeżdża z garazu a jak wjezdzam to sie właczaja. Dodam ze w liczniku zaznaczone dwie opcje i czas swiecenia 10 sek . A nie działa![]()
A w menu licznika masz ustawiony czas świecenia czy jest wyłączone ?.
Jak będzie wyłączone to nie zadziała ani jedno ani drugie. Wejdż w liczniku w zakładkę Światło Video i sprawdż oraz ustaw czasy.
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Bruno mam zaznaczone z licznili LC I CH I czasy 10 sekund
i nie działa. Teraz akurat wjezdzałem do garazu auto wyłaczone manetka pociagnieta do siebie, otwieram drzwi o CH działa. Zapalaja sie halogeny. A LH ni uja nie cce sie zapalic jak otwieram kluczykiem. Włacznik na AUTO i nic
co to moze byc.

- BRUNO55
- Senior Moderator
krzyzak malbork pisze:Bruno mam zaznaczone z licznili LC I CH I czasy 10 sekundi nie działa. Teraz akurat wjezdzałem do garazu auto wyłaczone manetka pociagnieta do siebie, otwieram drzwi o CH działa. Zapalaja sie halogeny. A LH ni uja nie cce sie zapalic jak otwieram kluczykiem. Włacznik na AUTO i nic
co to moze byc.
![]()
To zresetuj bcm-a
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Bruno a cos wiecej jak i gdzie
vcds da rade ? czy jakis inny program

-
maximus
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Kraków
sprawdź czy czujnik zmierzchu masz na pewno podłączony pod stałe napiecie a nie po kluczyku. Jak napiecie idzie po przekreceniu kluczyka to czujnik nie wie co sie dzieje bo nie zbiera informacji i LH nie bedzie działać.
- BRUNO55
- Senior Moderator
maximus pisze:sprawdź czy czujnik zmierzchu masz na pewno podłączony pod stałe napiecie a nie po kluczyku. Jak napiecie idzie po przekreceniu kluczyka to czujnik nie wie co sie dzieje bo nie zbiera informacji i LH nie bedzie działać.
Tak jak kolega wyżej napisał może być ale jak masz czujnik fabryczny to musisz pamiętać że LH i CH oraz lampki w lusterkach zadziałają tylko kiedy czujnik zmierzchu zadziała. W ciemnym garażu zadziała ale jak w dzień wyjedziesz z garażu to już nie.
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
A jak lusterka się zapalają 🙄 to też od czujnika zmierzchu .
- BRUNO55
- Senior Moderator
krzyzak malbork pisze:A jak lusterka się zapalają 🙄 to też od czujnika zmierzchu .
Oczywiście. Bo po co miały by się zapala w dzień.
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
No to lusterka się zapalają 😁 czyli czujnik działa? 😉🙄
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Druga sprawa. Czujnik deszczu i zmierzchu mają te same zasilanie tak ? Bo jeśli tak to jest tam stały plus bo działa domykanie szyb podczas deszczu 🙄
- BRUNO55
- Senior Moderator
krzyzak malbork pisze:Druga sprawa. Czujnik deszczu i zmierzchu mają te same zasilanie tak ? Bo jeśli tak to jest tam stały plus bo działa domykanie szyb podczas deszczu 🙄
A tu masz zaznaczone?

-
krzyzak malbork
- Sympatyk
No wszystko z tym związane mam zaznaczone. W zegarach też mam ptaszki 😁😉
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
A tak A innej beczki ale na ten temat 😉 wlacznik n mam na AUTO i nieraz pisali się na pomaranczowo i po chwili zmienia się na czerwono. O co w tym chodzi wiecie moze
?
?