Witam.
Czy ktos stosowal olej Valvoline DSC do DSG 6 ?
Olej spelnia normy dla DSG 6 biegowych ale czy ktos stosowal i wie jak to sie sprawuje ?
OLEJ VALVOLINE DCT DO DCT/DSG
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Mario80
- Nowicjusz
- Auto: Skoda Rapid
- Engine: 1.4TDI CUSB 90PS DSG
- Localization: Szczecin
Re: OLEJ VALVOLINE DCT DO DCT/DSG
piotr83 pisze:Witam.
Olej spelnia normy dla DSG 6 biegowych ale czy ktos stosowal i wie jak to sie sprawuje ?
Dowiedziałes sie cos wiecej?
Ja zalałem do DSG ten olej jakieś 4 tys. km temu, jeździ się tak samo jak przed wymianą, nie mogę narzekać. Na pewno cena jest dobra 
-
piotr83
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6 + Golf 7
- Engine: 2.0TDI CBDC
- Localization: BELGIA
Mario80 pisze:piotr83 pisze:Witam.
Dowiedziałes sie cos wiecej?
Zalelem ten olej do Golfa 6 DSG 6 Biegow , DQ250 i wszystko smiga jak na oryginale juz od kilku tys km.
A wiec chyba mozna polecic