demontaż tylnego siedziska
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
lukaszkusior
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: opolskie
demontaż tylnego siedziska
witam potrzebuje zdemontować tylne siedzisko w moim golfie 6 nie mam pojecia jak się do tego zabrać moze ktoś pomóc ?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: demontaż tylnego siedziska
musisz wyjąć plastikowe nakładki isofix, są wczepione, potem na bokach podważyć siedzisko do góry dośc mocno aż wyskoczy z przednich zatrzasków ( po 1 z lewej i prawej) i potem do przodu je wyjąć wtedy wyskoczy z tylnych zaczepów.
-
lukaszkusior
- Nowicjusz
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: opolskie
ok dzieki a te isofixy to normalnie ciagnac i same wyjda?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
tak to są plastiki włożone i potem dociśnięte, popatrz sobie na necie na jakiś obrazek tego plastiku i będziesz wiedziałlukaszkusior pisze:ok dzieki a te isofixy to normalnie ciagnac i same wyjda?
-
janek9423
- Aktywny
- Auto: vw passat b8
- Engine: 1.8TSI DSG7
- Localization: Lubaczow
I co tam? Zdjąłeś to siedzisko.,ja dziś walczyłem z oparciem ale za chiny mi to nie idzie. Nie wiem czy są śruby gdzieś czy co? Ciągnąłem ile sił i nic a nic...
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Oparcie jest przykrecone śrubą od strony bagaznika. Pod plastikowa zaślepka.
-
janek9423
- Aktywny
- Auto: vw passat b8
- Engine: 1.8TSI DSG7
- Localization: Lubaczow
aha, dzięki za podpowiedź, widzę że w bagażniku jest trzy zaślepki, to pewnie przez nie trzeba się będzie dobrać
dzięki za info.
-
arthur7374
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7 variant
- Engine: DADA
- Localization: Bruxelles
Witam.A jak przedstawia się sytuacja w mk7 variant. Chcę wyciszyć pod kanapą , hałas przelewającego się paliwa w .baku.Dzięki za info