Przedłużenie gwarancji - car protect VW

Moderator: flo

Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga:
ODPOWIEDZ
colin23
Nowicjusz

Przedłużenie gwarancji - car protect VW

Post autor: colin23 »

Nie znalazłem wątku o przedłużaniu gwarancji fabrycznej i nie wiem czy to dobre miejsce więc w razie czego prośba do moderatora o odpowiednie umiejscowienie.

W tym roku kończy mi się oficjalna 2 letnia gwarancja. Czy warto w ogóle brać pod uwagę przedłużenie gwarancji w VW czy dać sobie spokój?
Jakie są ceny? Nigdzie na stronach nie ma szczegółów. Jedynie wzmianka o pakietach diamentowym platynowym i złotym.

Ktoś przerabiał temat?

https://www.vwbank.pl/dla-mnie/finansow ... otect.html
Awatar użytkownika
amargro
VIP
Auto: VW Golf 7 DSG
Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
Localization: mazowieckie - WWL

Re: Przedłużenie gwarancji - car protect VW

Post autor: amargro »

Na stronie VW jeszcze mniej info o CAR PROTECT:
https://www.volkswagen.pl/pl/oferty-i-promocje/Ubezpieczenia.html
więc ponieważ mnie to zainteresowało, to też szukałem tam gdzie Ty na vwbank.pl ...na dole strony jest do pobrania broszura pdf z warunkami.
Ale po ceny pewnie trzeba będzie bezpośrednio do dealera... jeśli Ty czegoś się dowiesz, to daj znać.
Zdravko
Sympatyk
Auto: VW Golf 7 FL
Engine: 1.4 TSI 150KM DSG
Localization: ELW

Re: Przedłużenie gwarancji - car protect VW

Post autor: Zdravko »

Ceny są uzależnione od przebiegu wyposażenia itp więc każdy musi się dowiadywać indywidualnie ale ogólnie to tak:

WARIANT Złoty Ochrona w ramach wariantu Złotego obejmuje 14 głównych podzespołów pojazdu takich jak: Silnik, manualna i automatyczna skrzynia biegów, przeniesienie napędu, układ kierowniczy, układ hamulcowy, system paliwowy, elektryka, elektronika, układ klimatyzacji, układ chłodzenia, systemy bezpieczeństwa, układ wydechowy, fabryczna instalacja gazowa, napęd elektryczny i hybrydowy

Okres ochrony 12 miesięcy
Składka 1887pln
Końcowy limit kilometrów brak

WARIANT Diamentowy
Ochroną w ramach wariantu Diamentowego objęte są wszelkie usterki spowodowane wadą materiału, części i / lub produkcji. Przy określaniu zasadności naprawy wykorzystuje się standardy producenta dla danego typu pojazdu.

Okres ochrony 12 miesięcy
Składka 2840pln
Końcowy limit kilometrów 350 000 km
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”