Wymiana gumek wycieraczek
Ta firma ma też bardzo tanie a dobre gumki (sprawdzałem )
http://allegro.pl/gumy-gumki-wycieraczk ... Zjk4NWI%3D
Wymiana gumek wycieraczek
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
- Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
- Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
- Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Zdravko
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 FL
- Engine: 1.4 TSI 150KM DSG
- Localization: ELW
Re: Wymiana gumek wycieraczek
Tak odświeżając temat czy ktoś to już przetestował? bo biorąc pod uwagę koszt nowych wycieraczek np Bosch za 100zł to oferta samych gumek za 15zł wypada dobrze...
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Zdravko pisze:Tak odświeżając temat czy ktoś to już przetestował? bo biorąc pod uwagę koszt nowych wycieraczek np Bosch za 100zł to oferta samych gumek za 15zł wypada dobrze...
Oczywiście że testowałem i po takiej operacji wycieraczki niczym się nie różnią od oryginałów pod warunkiem że się kupi dobre gumki. Jest ich do wyboru do koloru na szt. i na metry. Ja w ten sposób przygotowałem sobie dwa komplety. Na jednym jadę już ponad rok a drugi założę na wiosnę wtedy pierwszy poddam naprawie i będą w zapasie.

-
Zdravko
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 FL
- Engine: 1.4 TSI 150KM DSG
- Localization: ELW
BRUNO55 bo film dotyczy akurat tych:
https://allegro.pl/oferta/gumy-gumki-wy ... 6499372756
Czy właśnie te kupowałeś?
https://allegro.pl/oferta/gumy-gumki-wy ... 6499372756
Czy właśnie te kupowałeś?
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: CLHA
- Localization: Warszawa
Ja od kilku lat tak robię w drugim aucie (SEAT) gdzie mam wycieraczki Aero (czytaj oryginalne płaskie).
Zestawy gumek kupuje normalnie w ASO VW.
Co najważniejsze trzeba mieć oryginalne stare wycieraczki bo one są rozbieralne i w zestawie z nowymi gumkami są nowe zatyczki na końce wycieraczki.
Nie które wycieraczki nieoryginalne mogą być nie rozbieralne, kiedyś miałem takie z Valeo.
Jeżeli nie ma w ETKA gumek pod dany model wycieraczki, a da się ją rozebrać to można kupić same gumki od VW Tourana pierwszej generacji (są tam wycieraczki przeciwbieżne bardzo długie) i przyciąć gumki.
Też tak robiłem, w tedy wychodzi za komplet nowych kompletnych wycieraczek ok. 100 zł a za 2 sztuki oryginalnych gumek zapłacimy 30-40 zł

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Zestawy gumek kupuje normalnie w ASO VW.
Co najważniejsze trzeba mieć oryginalne stare wycieraczki bo one są rozbieralne i w zestawie z nowymi gumkami są nowe zatyczki na końce wycieraczki.
Nie które wycieraczki nieoryginalne mogą być nie rozbieralne, kiedyś miałem takie z Valeo.
Jeżeli nie ma w ETKA gumek pod dany model wycieraczki, a da się ją rozebrać to można kupić same gumki od VW Tourana pierwszej generacji (są tam wycieraczki przeciwbieżne bardzo długie) i przyciąć gumki.
Też tak robiłem, w tedy wychodzi za komplet nowych kompletnych wycieraczek ok. 100 zł a za 2 sztuki oryginalnych gumek zapłacimy 30-40 zł

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa