VW Scirocco R - 2.0 TSI - 2012 by Kamil96
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Jetta - 1.4 TSI - 2011 by Rychu
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Jetta - 1.4 TSI - 2011 by Rychu
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Jetta
Rok produkcji: np. 2011
Silnik/Pojemność/Moc: np. 1.4 TSI CAVD 118kW
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + pakiet ziomy + zawieszenie DCC
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. RCD 510
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę na BiXenony
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: VW Scirocco R - 2.0 TSI - 2012 by Kamil96
Fura fajna. Fajne mody.
Jak zakodowaleś zegary ?
Co do licznika to idzie zrobić na OEM tarczach tylko trochę zabawy w eeprom.
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Jak zakodowaleś zegary ?
- Kamil96
- Sympatyk
- Auto: VW Scirocco R
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Dolny Śląsk
tberent pisze:Fura fajna. Fajne mody.
Jak zakodowaleś zegary ?
Dzięki
Tarcze już zamówiłem, więc będą mam nadzieję niedługo
Co do zegarów, to tylko włączenie w Gateway.
Wychodzę już na bieżąco z opisem modyfikacji, więc na dniach dodam post ze zdjęciami kamery..
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
... jeśli zmiana w eeprom to i rezystory potrzebne
najprościej na tarczach OEM wystarczy przelutować diody w odp. miejsce a zasilanie pociągnąć za pomocą 2 przewodów ze starych padów
ludki tak robią i działa jak ori 
- Kamil96
- Sympatyk
No tylko jeszcze znaleźć tarcze poliftowe z Scirocco R. To jest najtrudniejsze 
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
... poszukaj na drive2.ru ktos ostatnio sprzedawał 
-- 24 sty 2020, 21:12 --
... o masz: https://www.drive2.ru/market/offers/711652 lewą dasz ze starego, stary przerobisz na diesla i sprzedasz
... o masz: https://www.drive2.ru/market/offers/711652 lewą dasz ze starego, stary przerobisz na diesla i sprzedasz
- tberent
- Banned
Haha. No świat jest mały.Kamil96 pisze:tberent pisze:Fura fajna. Fajne mody.
Jak zakodowaleś zegary ?
DziękiAuto Ci znane, bo robiłeś mi kamerę (nowe konto musiałem założyć
![]()
Tarcze już zamówiłem, więc będą mam nadzieję niedługo
Co do zegarów, to tylko włączenie w Gateway.
Wychodzę już na bieżąco z opisem modyfikacji, więc na dniach dodam post ze zdjęciami kamery..
- Kamil96
- Sympatyk
yox pisze:... poszukaj na drive2.ru ktos ostatnio sprzedawał
No tylko że to nie z R
Do 280km/h i brak niebieskiej obwódki
- Kamil96
- Sympatyk
Widząc różne zdjęcia z bezramkowym lusterkiem wewnętrznym, pomyślałem, że fajnie byłoby mieć takie w Scirocco.
Oryginalne lusterko wygląda mocno średnio, a to bezramkowe nadaje dużo nowocześniejszy wygląd wnętrzu.
Udało mi się znaleźć praktycznie nowe lusterko bezramkowe w dobrej cenie, więc długo się nie zastanawiałem.
Pierwsze przymiarki po przyjściu lusterka:

No wygląda dużo lepiej niż oryginał
Z początku miałem tylko zmienić lusterko i koniec, ale pewnego dnia trafiłem bodajże na angielskim forum Scirocco na przeróbkę z lusterka z Light Assist na kamerę 3w1. No i jak to zwykle w moim przypadku bywa, zaczęło się drążenie tematu
Trochę poczytałem, trochę popytałem i w końcu zdecydowałem się na zakup modułu z kamerą 3AA.
Szyby pod Lane Assist nigdy w Scirocco nie było, więc padło na przeniesienie optyki w miejsce LA.
Udało mi się załatwić też uchwyt do kamerki
Cały zestawik z już gotową wiązką i przełożoną optyką:

Tutaj podziękowania należą się naszemu forumowemu koledze Tomkowi - tberent
No i zaczęła się zabawa z instalacją:

Trochę rozbierania było, ale poszło w miarę sprawnie
Po zamontowaniu, całość prezentuje się tak:

I działa Lane Assist, Light Assist, a także Sign Assist (oczywiście są też znaki odwołania zakazu itp.):

Aby ładnie zabudować moduł, kupiłem osłonkę z Audi S3, ale nie do końca pasowała i kabelki wystawały, to dorobiłem kawałek z innej osłony. Tak się to prezentowało w trakcie przymiarek:

Zostało wymyślić jakiś sposób, aby go zamontować.
I w ten oto sposób jest to na tą chwilę najprawdopodobniej jedyne w Polsce Scirocco z Lane Assist
Oryginalne lusterko wygląda mocno średnio, a to bezramkowe nadaje dużo nowocześniejszy wygląd wnętrzu.
Udało mi się znaleźć praktycznie nowe lusterko bezramkowe w dobrej cenie, więc długo się nie zastanawiałem.
Pierwsze przymiarki po przyjściu lusterka:

No wygląda dużo lepiej niż oryginał
Z początku miałem tylko zmienić lusterko i koniec, ale pewnego dnia trafiłem bodajże na angielskim forum Scirocco na przeróbkę z lusterka z Light Assist na kamerę 3w1. No i jak to zwykle w moim przypadku bywa, zaczęło się drążenie tematu
Trochę poczytałem, trochę popytałem i w końcu zdecydowałem się na zakup modułu z kamerą 3AA.
Szyby pod Lane Assist nigdy w Scirocco nie było, więc padło na przeniesienie optyki w miejsce LA.
Udało mi się załatwić też uchwyt do kamerki
Cały zestawik z już gotową wiązką i przełożoną optyką:

Tutaj podziękowania należą się naszemu forumowemu koledze Tomkowi - tberent
No i zaczęła się zabawa z instalacją:

Trochę rozbierania było, ale poszło w miarę sprawnie
Po zamontowaniu, całość prezentuje się tak:

I działa Lane Assist, Light Assist, a także Sign Assist (oczywiście są też znaki odwołania zakazu itp.):

Aby ładnie zabudować moduł, kupiłem osłonkę z Audi S3, ale nie do końca pasowała i kabelki wystawały, to dorobiłem kawałek z innej osłony. Tak się to prezentowało w trakcie przymiarek:

Zostało wymyślić jakiś sposób, aby go zamontować.
I w ten oto sposób jest to na tą chwilę najprawdopodobniej jedyne w Polsce Scirocco z Lane Assist
- Diesel
- Aktywny
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 2.0 TDI CFFB+ 129kW
- Localization: Legnica
Bardzo ładna i gruba modyfikacja! Testowałeś już Linę Assist w trasie?
- Kamil96
- Sympatyk
Diesel pisze:Bardzo ładna i gruba modyfikacja! Testowałeś już Linę Assist w trasie?
Dzięki
Jasne, że tak, zaraz po montażu. Fajna sprawa
Przy okazji, szukam jakiegoś speca od lamp bi xenon. Mamy tu na forum kogoś takiego?
- MK6Krystek
- Aktywny
- Auto: Golf VII
- Engine: 2.0 GTD CUNA 225km
- Localization: Wałbrzych
super autko i modyfikacje, mnie osobiście nie leżą dodatkowe dokładki i ciemne felgi, ale reszta robi mega robotę 
- Kamil96
- Sympatyk
MK6Krystek pisze:super autko i modyfikacje, mnie osobiście nie leżą dodatkowe dokładki i ciemne felgi, ale reszta robi mega robotę
Dzięki za opinię
Felgi wcześniej były srebrne i beznadziejnie to wyglądało, dlatego zdecydowałem się na ciemne
Z racji, że lusterko bezramkowe posiada opcję obsługi zewnętrznych fotochromów, to żal było z tego nie skorzystać
Małe zakupy w VW:

Poza wtyczkami do wkładów, musiałem też kupić tą małą osłonkę przy liczniku, bo przedliftowa nie pasowała do poliftowej obudowy zegarów.
Pozostało przeciągnąć po dwa kabelki do każdego lusterka i efekt finalny:

Teraz jazda w nocy będzie z pewnością dużo przyjemniejsza
- Kamil96
- Sympatyk
Przyszła kolej na następne modyfikacje 
Szybka robota i lampki ostrzegawcze w drzwiach zrobione:

A z grubszych prac, to od zawsze podobał mi się poliftowy przód w Scirocco R, więc w końcu postanowiłem się za to zabrać. Szybkie rozeznanie. Parę przeróbek jest, ale wszystko do ogarnięcia, więc czemu by tego nie zrobić
W między czasie trafił się kupiec na mój dotychczasowy zderzak, razem z dokładką.
Także z tym już się pożegnałem:

I przyjechał nowy polift.
Zderzak ze ślizgami i wszystkimi kratkami + DRL:

Raz dwa do lakierni i oto efekt:

Oczywiście zderzak nie będzie miał już z przodu przykręconej nakładki do montażu rejestracji. Szkoda by mi go było niszczyć
Zamówiłem też od razu nową dokładkę z Maxtona, tym razem bardziej pasującą do całości i w czarnym połysku.
I zderzak złożony, w całej okazałości z przymiarką dokładki:

Brakuje jeszcze tylko emblematu "R".
Tym oto sposobem lista modyfikacji do zrobienia zamiast się zmniejszać, to się zwiększa
Szybka robota i lampki ostrzegawcze w drzwiach zrobione:

A z grubszych prac, to od zawsze podobał mi się poliftowy przód w Scirocco R, więc w końcu postanowiłem się za to zabrać. Szybkie rozeznanie. Parę przeróbek jest, ale wszystko do ogarnięcia, więc czemu by tego nie zrobić
W między czasie trafił się kupiec na mój dotychczasowy zderzak, razem z dokładką.
Także z tym już się pożegnałem:

I przyjechał nowy polift.
Zderzak ze ślizgami i wszystkimi kratkami + DRL:

Raz dwa do lakierni i oto efekt:

Oczywiście zderzak nie będzie miał już z przodu przykręconej nakładki do montażu rejestracji. Szkoda by mi go było niszczyć
Zamówiłem też od razu nową dokładkę z Maxtona, tym razem bardziej pasującą do całości i w czarnym połysku.
I zderzak złożony, w całej okazałości z przymiarką dokładki:

Brakuje jeszcze tylko emblematu "R".
Tym oto sposobem lista modyfikacji do zrobienia zamiast się zmniejszać, to się zwiększa
- Kamil96
- Sympatyk
Zrobiłem przymiarkę przedniego zderzaka i tak pomyślałem, że może to trochę dziwnie wyglądać jak będzie tylko przedni zderzak poliftowy, a lampy i tył zostaną stare...
No i skończyło się jak zawsze
Decyzja zapadła, robimy całość na polifta. Więc do wymiany są jeszcze przednie lampy i cały tył (klapa, lotka, lampy i zderzak).
Akurat decyzję o pełnej przeróbce ułatwiło trafienie na kompletną tylną klapę i lampy w dobrej cenie.
Tak więc sobotnie zakupy:

Do tego zamiast standardowej lotki, postanowiłem założyć lotkę R Cup:

No i trafił się też kompletny tylny zderzak wraz z dyfuzorem
Ślizgi wymienione, więc szybka przymiarka całości:

Zaczyna to wyglądać fajnie.
Na zdjęciach z przymiarki klapa jest już rozmontowana z wszystkich dodatkowych części i gotowa do zawiezienia do lakierni. Do końca tygodnia powinno wszystko wrócić już pomalowane
No i skończyło się jak zawsze
Decyzja zapadła, robimy całość na polifta. Więc do wymiany są jeszcze przednie lampy i cały tył (klapa, lotka, lampy i zderzak).
Akurat decyzję o pełnej przeróbce ułatwiło trafienie na kompletną tylną klapę i lampy w dobrej cenie.
Tak więc sobotnie zakupy:

Do tego zamiast standardowej lotki, postanowiłem założyć lotkę R Cup:

No i trafił się też kompletny tylny zderzak wraz z dyfuzorem
Ślizgi wymienione, więc szybka przymiarka całości:

Zaczyna to wyglądać fajnie.
Na zdjęciach z przymiarki klapa jest już rozmontowana z wszystkich dodatkowych części i gotowa do zawiezienia do lakierni. Do końca tygodnia powinno wszystko wrócić już pomalowane
-
Adri
- Nieśmiały
- Auto: Golf 7
- Localization: mazowieckie
Tak jak już mówiłem, jest grubas dobry 

- Mars
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170km
- Localization: PL
No musze powiedziec ze duzo fajnych modow, wszystko ze smakiem (oprocz tej kierownicy ale to juz nie bede sie powtarzal jak inni
) fotele miazga.. Zycze powodzenia w dalszych modach.
PS
Jesli chodzi o hydrografike to zalezy od fachowca, zobacz na moj watek, tez mam hydro na lusterkach i wyglada znacznie lepiej, twoj wzor jest zdecydowanie za ciemny. Jesli nie znajdziesz prawdziwego carbonu to zobacz na folie teckwrap ceramic carbon, wedlug mnie lepsze od hydro
PS
Jesli chodzi o hydrografike to zalezy od fachowca, zobacz na moj watek, tez mam hydro na lusterkach i wyglada znacznie lepiej, twoj wzor jest zdecydowanie za ciemny. Jesli nie znajdziesz prawdziwego carbonu to zobacz na folie teckwrap ceramic carbon, wedlug mnie lepsze od hydro
- Kamil96
- Sympatyk
Mars pisze:No musze powiedziec ze duzo fajnych modow, wszystko ze smakiem (oprocz tej kierownicy ale to juz nie bede sie powtarzal jak inni) fotele miazga.. Zycze powodzenia w dalszych modach.
PS
Dzięki za opinię
Co do hydro, to właśnie taki ciemny wzór chciałem. Z daleka wygląda na piano black (czyli jak oryginał). Ale jednak co prawdziwy carbon, to prawdziwy
- Kamil96
- Sympatyk
No i dotarł jeden z ostatnich elementów układanki.
Nieużywane, kompletne bi ksenony skrętne z led

Nieużywane, kompletne bi ksenony skrętne z led

- Kamil96
- Sympatyk
Jak to zwykle bywa. Jedna modyfikacja daje pomysł na kolejną
Z racji, że rozbierałem trochę auto, aby zrobić wiązki do lamp, to postanowiłem przy okazji zainstalować Dynaudio.
Aktualne nagłośnienie gra fajnie, ale przeszkadzała mi trochę skrzynia z subem w bagażniku. I stwierdziłem, że zamontuję nagłośnienie Dynaudio. Wybór padł na wersję z poliftowego Scirocco czyli z dodatkowym subwooferem w kole zapasowym.
Udało się kupić kompletny zestaw z tylnymi tapicerkami, a także z boczkami drzwi. Więc będzie jak oryginał, z blendami głośników z napisem Dynaudio, a dodatkowo wpadną też przełączniki z polifta

Z racji, że rozbierałem trochę auto, aby zrobić wiązki do lamp, to postanowiłem przy okazji zainstalować Dynaudio.
Aktualne nagłośnienie gra fajnie, ale przeszkadzała mi trochę skrzynia z subem w bagażniku. I stwierdziłem, że zamontuję nagłośnienie Dynaudio. Wybór padł na wersję z poliftowego Scirocco czyli z dodatkowym subwooferem w kole zapasowym.
Udało się kupić kompletny zestaw z tylnymi tapicerkami, a także z boczkami drzwi. Więc będzie jak oryginał, z blendami głośników z napisem Dynaudio, a dodatkowo wpadną też przełączniki z polifta

- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
... Rocco po modach na polift napewo zrobi wrażenie
świetne auto
... co do Dynaudio to gra naprawdę dobrze, ale ten sub to taka sztuka dla sztuki dodana przez producenta ... Golf 6 nie miał suba, a w mojej opinii system Dynaudio w nim grał dużo lepiej niż ten np montowany w 7mce, który ma ten "subik" w bagażniku... btw, wg wielu opinii najlepszy system Dynaudio dostał Eos.
... co do Dynaudio to gra naprawdę dobrze, ale ten sub to taka sztuka dla sztuki dodana przez producenta ... Golf 6 nie miał suba, a w mojej opinii system Dynaudio w nim grał dużo lepiej niż ten np montowany w 7mce, który ma ten "subik" w bagażniku... btw, wg wielu opinii najlepszy system Dynaudio dostał Eos.
- tberent
- Banned
To prawda . W eosie gra to najlepiej.
No Panie, widzę, że ładnie się tu dzieje 
- Kamil96
- Sympatyk
martiso pisze:... Rocco po modach na polift napewo zrobi wrażenieświetne auto
![]()
Dzięki
tberent pisze:To prawda . W eosie gra to najlepiej.
Też tak słyszałem, że w EOSie gra najlepiej
jacek71 pisze:No Panie, widzę, że ładnie się tu dzieje
Coś tam działam
Tymczasem powoli kolejne modyfikacje są kompletowane. Dotarły do mnie radary Side Assist i poza osłonami lusterek, mam już kompletny zestaw. Więc przy okazji, skoro zderzak zdjęty, to wszystko zamontuję

- Kamil96
- Sympatyk
W tygodniu odebrałem już wszystkie elementy z lakierni:
Klapa:

Lotka:

Tylny zderzak:

A tak się prezentuje już po założeniu dyfuzora, kratek i czujników:

Klamka klapy oczywiście będzie dwukolorowa, według mnie taka wygląda dużo ładniej, niż cała czarna

Trzeba się brać za składanie wszystkiego w całość
Klapa:

Lotka:

Tylny zderzak:

A tak się prezentuje już po założeniu dyfuzora, kratek i czujników:

Klamka klapy oczywiście będzie dwukolorowa, według mnie taka wygląda dużo ładniej, niż cała czarna

Trzeba się brać za składanie wszystkiego w całość
- Kamil96
- Sympatyk
Trochę montaż całości się opóźnia, bo wpadają mniejsze bądź większe pomysły na zmiany.. 
Ale cały czas coś tam działam.
Przyszły brakujące części do Dynaudio:

I rozpoczęła się produkcja wiązek:

Gotowa wiązka audio:

W trakcie rozkładania wiązek w aucie:

Ale cały czas coś tam działam.
Przyszły brakujące części do Dynaudio:

I rozpoczęła się produkcja wiązek:

Gotowa wiązka audio:

W trakcie rozkładania wiązek w aucie: