Wyłączenie tylnego spryskiwacza/wycieraczki [VCDS]
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- mati5123
- Aktywny
- Auto: Golf VI
- Engine: CFGB2.0TDI 170KM GTD
- Localization: pomorskie
Wyłączenie tylnego spryskiwacza/wycieraczki [VCDS]
Dzień dobry panowie czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak wydokować tylny spryskiwacz wycieraczki / wycieraczkę w VCDS? Czy istnieje wgl taka możliwość bo czytałem ,że w MK5 przestaje działać również przedni spryskiwacz. 

-
wojtaszekm
- Aktywny
- Auto: VW golf 6
- Engine: 1.6 TDI 105 KM CAYC
- Localization: lubelskie
Re: Wyłączenie tylnego spryskiwacza/wycieraczki [VCDS]
Raczej nie nie da, bo jest jedna pompka do spryskiwania przedniej i tylnej szyby. Osobna pompka jest do spryskiwaczy reflektorów, więc ja wyłączysz spryskiwanie szyb, to obu.
- mati5123
- Aktywny
Macie jakiś pomysł by płyn się nie lał gdy usunę tylną wycieraczkę ? Czy po prostu muszę uważać by nie odpalać spryskiwania tylnej szyby ?- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
zaslep rurke
albo poszukaj pompki jednokierunkowej i zmoduj uklad 
- mati5123
- Aktywny
greg2 pisze:zaslep rurkealbo poszukaj pompki jednokierunkowej i zmoduj uklad
Dzięki chyba wstrzyknę silikon akwarystyczny w końcówkę rurki powinno zadziałać

-
wojtaszekm
- Aktywny
Ja bym założył rozgałęźniki i wpiął się do rurki spryskujejącej przednią szybę. Jeśli przez przypadek naciśniesz spryskiwanie tylnej to płyn poleci na przednią, bo nie wiem czy pompka nie będzie się buntowała przed zaślepieniem otworu silikonem i czy jej to nie zaszkodzi, bo jednak jakieś ciśnienie wytworzy. Ale Twój wybór
- mati5123
- Aktywny
wojtaszekm pisze:Ja bym założył rozgałęźniki i wpiął się do rurki spryskujejącej przednią szybę. Jeśli przez przypadek naciśniesz spryskiwanie tylnej to płyn poleci na przednią, bo nie wiem czy pompka nie będzie się buntowała przed zaślepieniem otworu silikonem i czy jej to nie zaszkodzi, bo jednak jakieś ciśnienie wytworzy. Ale Twój wybór
Ale rozumiem ,że chodzi ci przy samej pompce ? Chyba ,że bym to wpiął w odpływ w klapie jak coś to spłynie na zderzak
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
wojtaszekm pisze:Ja bym założył rozgałęźniki i wpiął się do rurki spryskujejącej przednią szybę. Jeśli przez przypadek naciśniesz spryskiwanie tylnej to płyn poleci na przednią, bo nie wiem czy pompka nie będzie się buntowała przed zaślepieniem otworu silikonem i czy jej to nie zaszkodzi, bo jednak jakieś ciśnienie wytworzy. Ale Twój wybór
normalnie jak wlaczasz spryskiwacz to wytwarza sie cisnienie i uchodzi przez maly otwor spryskiwacza. Jak zatka sie przez przypadek spryskiwacz to nie uszkadza to ukladu a raczej celowo nie bedzie siedzial i trzymal wlaczonej pompki w celu sprawdzenia ile przezyje
-
wojtaszekm
- Aktywny
raczej celowo nie bedzie siedzial i trzymal wlaczonej pompki w celu sprawdzenia ile przezyje
Słuszna uwaga 👍
- mati5123
- Aktywny
Panowie myślałem ,że spryskiwacz jest przy wycieraczce tylnej jak w MK5 a tu miłe zaskoczenie , więc problem zam się rozwiązał