Witam,
Mam podłączony przedni videorejestrator (zrobione dodatkowe gniazdo zapalniczki w boczku na bezpieczniki u pasażera)
Kupiłem tylny videorejestrator i również chciałem go podłączyć. Lepiej ciągnąć kabel progiem czy jest możliwość zrobienia gniazda zapalniczki w bagażniku, bo standardowo nie mam ?
Pozdrawiam
Podłączenie tylnego videorejestratora
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Re: Podłączenie tylnego videorejestratora
Polak1947 pisze:Witam,
Mam podłączony przedni videorejestrator (zrobione dodatkowe gniazdo zapalniczki w boczku na bezpieczniki u pasażera)
Kupiłem tylny videorejestrator i również chciałem go podłączyć. Lepiej ciągnąć kabel progiem czy jest możliwość zrobienia gniazda zapalniczki w bagażniku, bo standardowo nie mam ?
Pozdrawiam
Tak czy tak musisz pociągnąć kable więc chyba najlepiej progiem. Co do gniazda zapalniczki to albo je zamontować w półce gdzie fabrycznie powinno być albo kupić prawą półkę z gniazdem i wymienić.
-
Polak1947
- Nowicjusz
- Auto: Mk6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: UK
BRUNO55 pisze:Polak1947 pisze:Witam,
Pozdrawiam
Tak czy tak musisz pociągnąć kable więc chyba najlepiej progiem. Co do gniazda zapalniczki to albo je zamontować w półce gdzie fabrycznie powinno być albo kupić prawą półkę z gniazdem i wymienić.
Dzięki za odpowiedź.
W takim razie nie wiem czy jest sens robienia kolejnego gniazda w bagażniku. Chyba pociągne USB z boczka na bezpieczniki od strony pasażera gdzie zrobiłem dodatkowe gniazdo USB i mam wpiętą przednią kamerkę.
Dużo roboty z puszczeniem tego kabla będzie z boczka na bezpieczniki u pasażera? Progiem do tyłu a później jakoś w podsufitce musze puścić żeby wyszło przez klapę od bagażnika i te "rurki" na kable aż do szyby gdzie będzie naklejona kamera. Jak to najlepiej zrobić ? Ktoś tam rozbierał i może jakiś wskazówek udzielić ?
Pozdrawiam
-
Polak1947
- Nowicjusz
Ktoś podeśle jakieś wskazówki jak puścić tą kamerkę progiem do klapy baganiżnika ? Pozdrawiam
-
Polak1947
- Nowicjusz
Witajcie. Odświeżam temat.
Pusciłem kabel USB z boczka gdzie są bezpieczniki progiem ale nie wiem jak go wypuścić na klapę bagażnika tymi "rurkami" aby podpiąć go do kamery na tylniej szybie. Ktoś coś pomoze ? Bezpieczne w ogole jest naklejanie kamery na tylną szybę? Tam są te paski od ogrzewania szyby. Pozdrawiam
Pusciłem kabel USB z boczka gdzie są bezpieczniki progiem ale nie wiem jak go wypuścić na klapę bagażnika tymi "rurkami" aby podpiąć go do kamery na tylniej szybie. Ktoś coś pomoze ? Bezpieczne w ogole jest naklejanie kamery na tylną szybę? Tam są te paski od ogrzewania szyby. Pozdrawiam