Montaż Light Assist
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
- Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
- Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
- Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
piotr64
- Gadatliwy
- Auto: Golf VI TEAM
- Engine: 1.4 16V
- Localization: Pomorskie
Re: Montaż Light Assist
Witam mam fabrycznie Ła czyli lustro fotochrom i czujnik zmierzchu co trzeba zrobić by to uruchomić golf 6 2011
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
piotr64 pisze:Witam mam fabrycznie Ła czyli lustro fotochrom i czujnik zmierzchu co trzeba zrobić by to uruchomić golf 6 2011
Lusterko LA jest inne niż to co masz fotochrom. Jak przeczytasz temat na forum to wszystko będziesz wiedział. Ludzie zacznijcie czytać zanim coś napiszcie.
-
piotr64
- Gadatliwy
Żory RLS
-
piotr64
- Gadatliwy
Ok lustro ŁA zamontowane i podłączone narazie działa jako fotochrom bo jeszcze do cana muszę się dokopać pin 1.2.6 jak we wtyczce 6 pin fotochrom pin 3 wyrzucamy Bmc i can pin3i8 piny ze starej wtyczki nie pasują wię nie da się przełożyć.moje pytanko czy kamerka czyta znaki i czy można ją zaadoptować do discovery media mib pq
- BRUNO55
- Senior Moderator
piotr64 pisze:Ok lustro ŁA zamontowane i podłączone narazie działa jako fotochrom bo jeszcze do cana muszę się dokopać pin 1.2.6 jak we wtyczce 6 pin fotochrom pin 3 wyrzucamy Bmc i can pin3i8 piny ze starej wtyczki nie pasują wię nie da się przełożyć.moje pytanko czy kamerka czyta znaki i czy można ją zaadoptować do discovery media mib pq
Absolutnie nie. Czujnik LA nigdy nie odczyta znaków drogowych. Do tego jest inny system. Czytaj na forum.ì
-
piotr64
- Gadatliwy
potwierdzam na 100 % can pin 6 i16 poduchy silnik abs i zawieszenie to te same dane
-
piotr64
- Gadatliwy
Witam jestem po montażu FLA w jaki sposób na postoju sprawdzić że to działa can ,FLA . bortnez bez błędów czy na zegarach pojawia się asystent świateł
Na wyświetlaczu ma pojawić się ikonka świateł z literką A wtedy będziesz wiedział że system działa
Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
-
piotr64
- Gadatliwy
nadal nic nie pokazuje na liczniku w Bmc zaznaczyłem asystent świateł czy coś jeszcze i w jakim sterowniku ?
- BRUNO55
- Senior Moderator
piotr64 pisze:nadal nic nie pokazuje na liczniku w Bmc zaznaczyłem asystent świateł czy coś jeszcze i w jakim sterowniku ?
Reset BCM.
W liczniku światła i widoczność przywróć ustawienia fabryczne powinno pomóc
-
piotr64
- Gadatliwy
Ustawienia fabryczne mfa nie pomogły w blokach pomiarowych FLA nie widzi włączenia świateł pozostałe działają w teście wykonawczym Ła uruchomione can transmisja prawidłowa info na liczniku nie można uruchomić czy ktoś to może rozkminić
-
piotr64
- Gadatliwy
a co z tym byte 9 bit 6 ma być zaznaczony czy nie mam z 2011 r i fabrycznie zaznaczony a ktoś pisze że po 2010 jest fabrycznie odznaczony do czego konkretnie służy ?
-
piotr64
- Gadatliwy
Jak zmienić kodowanie w ŁA w 3 babcie mam 8E powinno być 8B nie ma nic do zaznaczenia tylko cyferki jaka powinna być wartość
- BRUNO55
- Senior Moderator
piotr64 pisze:Jak zmienić kodowanie w ŁA w 3 babcie mam 8E powinno być 8B nie ma nic do zaznaczenia tylko cyferki jaka powinna być wartość
Ręcznie skasuj E i wpisz B dalej przejdź do następnego bajtu i zapisz.
-
piotr64
- Gadatliwy
Dzięki przed zapisaniem nie przechodziłem do następnego baytu tylko zmieniałem ten bit i zapisywałem dlatego nie chciało zatrybic oczywiście to był powód że ŁA nie działał teraz jest OK lampka na FIS aktywna bez ponownego resetu BCM 615 i gra
-
tomekt22
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: CFGB
- Localization: Jastrzębie-Zdrój
Witam.Mam w standardzie czujnik deszczu i lusterko ściemniające a chce wymienić na takie z LA .Zamierzam kupić wiązke z kufatec.de tylko którą? Jest z nr 38052 lub 38053