Witam.
Przywiozłem anglika do PL i zastanawiam się czy da rade zrobić coś z przednimi lampami czy muszę je wymienić na wersje EU ? (nie są to ksenony)
drugie pytanko:
Czy licznik wskazujący mile oraz posiadający cyfrowy wyświetlacz prędkości w km/k będzie akceptowalny?
oraz czy światło przeciwmgłowe tylne oraz przebieg w milach da się przeprogowamować ?
Pozdrawiam
iker
[MK6-ANGLIK] - lampy, licznik
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
- Dansli
- Sympatyk
- Auto: GOLF 6R. GOLF4 4mot.
- Engine: 2.0 CRZA. 1.9 ARL
- Localization: Wisła
Re: [MK6-ANGLIK] - lampy, licznik
Zależy jaki licznik, ale generalnie da się zmienić z poziomu zegarów lub VCDSem wyświetlanie przebiegu (mile>kilometry).
Przeciwmgłowe tył - kodowanie bajtu 18 w sterowniku BCM. Powinno chulać, a jak nie to zamiana kabelków w BCM.
Przeciwmgłowe tył - kodowanie bajtu 18 w sterowniku BCM. Powinno chulać, a jak nie to zamiana kabelków w BCM.
-
8iker
- Nieśmiały
- Auto: MK6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: pol
Dzięki wielkie za odpowiedz. Jeśli chodzi o lampy przednie to da radę przekodować jeśli nie są to ksenony ? Czy muszę kupić wersje europejska ? Jeśli tak to szukać na allegro, olxach czy są jakies portale tego typu? I czy lepiej ory używka czy nowe zamiennik ? Ceny są podobne. Bo nic innego nie da rady wykombinować z tymi lampami przednimi żeby poleciec po kosztach ?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Lamp przednich nie przekodujesz, bo się nie da, ale jeśli chcesz iść po kosztach to pozostaje ci zakupienie dwóch specjalnych maklejek na reflektor i będzie nim moźna normalnie jeżdzić...
-
8iker
- Nieśmiały
Dzieki za odpowiedz.marmi pisze:Lamp przednich nie przekodujesz, bo się nie da, ale jeśli chcesz iść po kosztach to pozostaje ci zakupienie dwóch specjalnych maklejek na reflektor i będzie nim moźna normalnie jeżdzić...
To nie jest tak ze mimo naklejek będę miał niedoświetlone pobocze ? Naklejki powodują tylko ze nie będę świecił po oczach nadjeżdzającym z przeciwka ?
- Dansli
- Sympatyk
- Auto: GOLF 6R. GOLF4 4mot.
- Engine: 2.0 CRZA. 1.9 ARL
- Localization: Wisła
marmi pisze: zakupienie dwóch specjalnych maklejek na reflektor i będzie nim moźna normalnie jeżdzić...
W dalszym ciągu będzie to nielegalne i diagnosta się doczepi jeżeli zauważy.
Pozatym tak jak wcześniej wspomniano nie będzie doświetlone pobocze....
Najlepiej odżałować i część zaoszczędzonych pieniędzy w zakupie anglika przeznaczyć na lampy- czy to używki czy jakieś fajne depo z ledami na przykład....
-
8iker
- Nieśmiały
Właśnie ciężko znaleźć na Allegro, olx dwie lampy używki oryginalne u tego samego sprzedawcy. Te depo nowki warto kupić czy to jakaś chińska tandeta ?Dansli pisze:marmi pisze: zakupienie dwóch specjalnych maklejek na reflektor i będzie nim moźna normalnie jeżdzić...
W dalszym ciągu będzie to nielegalne i diagnosta się doczepi jeżeli zauważy.
Pozatym tak jak wcześniej wspomniano nie będzie doświetlone pobocze....
Najlepiej odżałować i część zaoszczędzonych pieniędzy w zakupie anglika przeznaczyć na lampy- czy to używki czy jakieś fajne depo z ledami na przykład....
-
8iker
- Nieśmiały
[MK6-ANGLIK] - lampy, licznik
Dzisiaj byłem na warsztacie na VCDs czy jak to się zwie. Przeprogramowal mi licznik na km ale nada pokazuje miłe i nie da się u mnie wejść w opcje licznika żeby jakiś reset zrobić bo mam jakaś podstawowa wersje (porwałem przyciskiem trip itd)
Lampa przeciwmglowa tez mi przeprogramowal na lewo ale nadal swieci po prawej a wsteczny po lewej ...
Ktoś pomoze ?
Lampa przeciwmglowa tez mi przeprogramowal na lewo ale nadal swieci po prawej a wsteczny po lewej ...
Ktoś pomoze ?
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020, 07:34 przez 8iker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
8iker
- Nieśmiały
Panowie wypowiedzcie się proszę, bo ja laik i nie wiem co robić