Założenia
- Kolor zgodny z oświetleniem z przodu.
- Sterowanie razem z oświetleniem z przodu.
- Wygląd OEM.
- Nie mam zamiaru wstawiać RGB.
Oświetlenie za uchwytem (w trakcie realizacji)
- Zdjąć osłonę uchwytu i wywiercić dwa otwory 4.2mm: jeden do umiejscowienia diody, drugi do przeciągnięcia przewodów.
- Do pierwszej próby użyłem LEDa ze świateł dzienny z Audi Q7 w formie SMD. Barwa odpowiednia, jasność za duża (trzeba przyciemnić rezystorami).
- Film na YouTube

Oświetlenie nad klamką (planowanie)
- Trzeba wyciągnąć dekor z drzwi, wyciąć otwór w obudowie klamki, wstawić tam prostokąt z plexy i dołożyć LEDa.
Oświetlenie listwy dekoru (planowanie)
- Trzeba wyciągnąć dekor z drzwi, wyciąć chromowany pasek, zrobić szczelinę na dodatkowy element, wstawić linijkę z plexy i dołożyć LEDa.
- Fabrycznie z przodu świecący pasek ma około 1.3mm.
Podłączenie
- Aby zachować pełną funkcjonalność nie mam zamiaru wpinać się w podświetlenie przycisków. Wole przeprowadzić kilka przewodów do przednich drzwi i wpiąć się tam równolegle z oświetleniem przednich drzwi.
- Przypuszczalnie muszę poprowadzić jedynie dwa przewody (sterownie obwodu ambiente i sterownie obwody klamki), masę mogę brać lokalnie w tylnych drzwiach z obudowy.
Kodowanie
- Standardowe kodowanie dla przednich drzwi. Jak będę zakładał do auta, to opisze wszystkie kanały adaptacji w modułach 42, 52, 5F, 09.
Inne
- Jeżeli moduł drzwi obsługuje te same funkcje co w Audi A3 8V, to można jeszcze wrzucić obwód dekoru głośnika niskotonowego.
- Przy okazji mam zamiar zrobić oświetlenie ostrzegawcze pod drzwiami oraz oświetlenie kieszeni w drzwiach.