Dysza spriskiwacza golf 6 gti tylna klapa
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
bartek961
- Nowicjusz
- Auto: Vw golf 6
- Engine: 1.4
- Localization: Wrocław
Dysza spriskiwacza golf 6 gti tylna klapa
Witam czy juz ktoś wymienial dysze spryskiwqcza w lotce gti golf 6 i zechce podzielic sie wiedza
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Dysza spriskiwacza golf 6 gti tylna klapa
Nie wymieniał ale montował więc to to samo...
Na początek wyjmujesz światło stopu, pod spodem są dwie blaszki na końcach które trzeba podważyć w dół by wyszły troszkę, potem wyjmujesz stop i odpinasz jest z wtyczką połaczony z instalacją w klapie, spryskiwacz jest włożony w lotke na zwykły zatrzask, wyjmujesz i rozpinasz z rurką idącą z klapy, łącznik jest za światłem stopu, potem składasz, jedyna trudność to wtyczka stopu w lotce jest uchwyt do jej montażu, a kable króciutkie i trzeba się odrobinkę nagimnastykować.
Na początek wyjmujesz światło stopu, pod spodem są dwie blaszki na końcach które trzeba podważyć w dół by wyszły troszkę, potem wyjmujesz stop i odpinasz jest z wtyczką połaczony z instalacją w klapie, spryskiwacz jest włożony w lotke na zwykły zatrzask, wyjmujesz i rozpinasz z rurką idącą z klapy, łącznik jest za światłem stopu, potem składasz, jedyna trudność to wtyczka stopu w lotce jest uchwyt do jej montażu, a kable króciutkie i trzeba się odrobinkę nagimnastykować.
-
bartek961
- Nowicjusz
Czy jest tam swobodny dostęp?
-- 23 gru 2020, 05:57 --
I jak wygląda sytuacja z wodą miał ktoś kiedyś problem z klapa dostawała się woda przez lotke lub swiatlo stopu
I jak wygląda sytuacja z wodą miał ktoś kiedyś problem z klapa dostawała się woda przez lotke lub swiatlo stopu
- kamjan92
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF VI STYLE
- Engine: 1.6 TDI CAYC
- Localization: KOL
bartek961 pisze:Czy jest tam swobodny dostęp?
Witaj. Przez światło stopu mi się nie dostawała woda, natomiast w klapie przewód od płynu pękł i zalewał mi klapę oraz bagażnik. Nie obyło się bez demontażu tapicerki klapy oraz tapicerki słupka C .
A wyglądało to tak jakby kapało z okolic światła stopu.
-
bartek961
- Nowicjusz
A jak wygląda wymiana dyszy spryskiwaczy w lotce gti mam już upatrzana klapę tylko nie wiem jak z ta dysza da się ja normalnie wymienić?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Tak normalnie kupujesz dyszę z rurką i spinką (jest jako komplet) i wymieniasz, wyżej napisałem jak...