Podpięcie wzmacniacza mk7
Moderator: flo
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
patryk4103
- Nowicjusz
- Auto: Golf 7
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Jeziora Wielkie
Podpięcie wzmacniacza mk7
Witam, od kilku dni jestem posiadaczem golfa mk7, mam dla was pytanie, a mianowicie czy w radiu composition media (chyba I gen, z usb, cd, bluetooth) jest wyjście na wzmacniacz (chinch) a może gdzies w schowku ? chciałbym podłaczyć mały subwoofer zeby odciążyć głosniki... na forum nic nie moge znalezć w tym temacie, a nie chce specjalnie wyciągać radia zeby to sprawdzić... z góry dziękuje za odpowiedzi i może jakieś podpowiedzi pozdrawiam
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
Re: Podpięcie wzmacniacza mk7
Nie ma.
- marcin79
- Aktywny
- Auto: vw golf 7
- Engine: CMBA 90 KW
- Localization: Zabrze
Ja podpiąłem swój wzmacniacz używając interfejsu RCA pod kable z tylnych głośników , a sterowanie do wzmacniacza podłączyłem pod plus po zapłonie.
byl golf2 ,golf3 ,golf4 ,golf6 ,golf6 jest golf7 wszystkie 3d
-
patryk4103
- Nowicjusz
- Auto: Golf 7
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Jeziora Wielkie
a gdzie najlepiej podłaczyć RCA? wyjscie na głosniki beda w schowku pod odtwarzaczem CD ? i które to ?
-
Michal1999
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Świętokrzyskie Kielce
Ma ktoś może schemat kostki wchodzącej do radia do schowka ? Potrzebne są mi sygnałowe z głośników
- yozek1992
- Nowicjusz
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Głogów
Kolego i jak poszło podłączenie? Gdzie wkomponowałeś wzmacniacz?
-
Michal1999
- Nowicjusz
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Świętokrzyskie Kielce
Wiesz co jeszcze nie podpinałem . Zajmę się tym już po nowym roku
tylko nie wiem jeszcze jak podpiąć cinche (sygnał od radia do wzmacniacza) mam 4 kanałowy więc potrzebuje wziąć sygnał ze wszystkich głośników
- portimo
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI 125
- Localization: Czaplinek / Tilburg
Siemka, odkopię temat ale od strony VCDSu ponieważ podłączenie mam ogarnięte. Zakupiłem nowe konektorki i zastąpię je w kostce do radia, po czym podłączone to zostanie do wzmacniacza z wejściem hiinput.
Pytanie: Chciałbym przekodować sygnał wyjścia na wzmacniacze aftermarketowe ale w bajcie 11 mam do wyboru tylko pozycję 01 i 03.
Powinna być 05 której VCDS nie widzi
co mam zrobić ? jaka może być przyczyna?
Pytanie: Chciałbym przekodować sygnał wyjścia na wzmacniacze aftermarketowe ale w bajcie 11 mam do wyboru tylko pozycję 01 i 03.
Powinna być 05 której VCDS nie widzi
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
Wpisać 05 z palca...
- portimo
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI 125
- Localization: Czaplinek / Tilburg
Zrobiłem. Wydaje mi się, że udało się włączyć ten tryb. Zresetowałem jednostkę. Sprawdzałem jeszcze na głośnikach seryjnych i efekt jest taki, że głośność pozostaje taka sama ale za to jest ewidentnie mniej basu.
Czy tak ma się objawiać ten tryb ?? bo myślałem, że przy identycznym nastawieniu głośności powinno być ciszej
Czy tak ma się objawiać ten tryb ?? bo myślałem, że przy identycznym nastawieniu głośności powinno być ciszej