Kąt synchronizacja wałka rozrządu 1.6 CAYC
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
berys
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: CAYC
- Localization: Wrocław
Kąt synchronizacja wałka rozrządu 1.6 CAYC
Czy wiecie w VCDS znalesc wartosc obrazujaca kąt synchronizacji wałka rozrzadu dla w.w. silnika? Widzialem instrukcje dla 2.0 CR , ustawia sie gornym kolem zebatym walka rozradu - synchronous angle w vcds, u mnie nie ma tego kanalu.
-
berys
- Sympatyk
Re: Kąt synchronizacja wałka rozrządu 1.6 CAYC
W Camshaft Position pokazuje mi 3.750 stopnia, jakie sa widelki ustawienia dla tego silnika, skorygowac w kierunku zera czy nie ruszac?
-
berys
- Sympatyk
Re: Kąt synchronizacja wałka rozrządu 1.6 CAYC
berys pisze:W Camshaft Position pokazuje mi 3.750 stopnia, jakie sa widelki ustawienia dla tego silnika, skorygowac w kierunku zera czy nie ruszac?
luzujemy 3 śruby na kole walka , przesuwamy w 1 lub 2 strone w zaleznosci czy jedziemy na - lub + , po kazdym przesunieciu walka ( delikatnym ) dokrecamy śruby, odpalamy auto i sprawdzamy w vcd.. jak sie zmienilo, ja trafilem za 4 podejsciem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.