Od tygodnia zmagam się z problemem z moim golfikiem (wcześniej 0 najmniejszych problemów) a zaczęło sie od porodówki
Po powrocie do samochodu wentylacja cały czas chodziła jednak klima już nie. Po odwiezieniu rodzinki do domu zaczelem kombinować - włączać / wyłączać klime , ustawiać na lo /hi - i po chwili ruszyła.
Niestety ale od tego momentu klima zaczęła działać jak jej się chce, niezależnie od prędkości , temperatur itd itp działa jak jej się podoba.
Dodatkowo na następny dzień podczas podróży po pieluszki
000262- Manifold / Barometric Pressure Sensor (G71)/(F96)
P0106 -000- Implausible Signal - MIL ON
Po skasowaniu błąd znikł jednak po 4 dniach wyświetlił się ponownie.
Odnośnie klimy niestety brak jakiegokolwiek błędu
Panowie czy miał ktoś z was takie problemy ? Czy to zbieg okoliczności czy auto zgłupiało po włączeniu webasta latem wraz z klima ??? Szukałem trochę na temat błędu p0106 i dowiedziałem się ze to jest czujnik ciśnienia Map - czy to prawda ?? bo niestety opisywana usterka dotyczyła 1.4 MPI. Gdzie ten czujnik się znajduje ???
Proszę o pomoc bo jak już wcześniej pisałem w okolicy mam samych wymieniaczy co zamiast diagnozować wymieniają pół auta aż trafia w przyczynę - oczywiście na koszt właściciela dlatego jestem zdany praktycznie na siebie i wasze podpowiedzi
Pozdrawiam