Witam jestem po wymianie pompy ABS,stara powiedziała papa i zaczęła walić błędami z silnika hamulca ręcznego.
Wymieniłem pompę z 5Q0 na 3Q0 i jest problem z kodowaniem ponieważ sterownik nie przyjmuje kodowania z starej pompy.Ktoś pomógł by zakodować.
Kodowanie ABS
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
tomolowski
- Sympatyk
- Auto: VW GOLF VIII
- Engine: 2.0 TDI DTTC 150KM
- Localization: Śląsk
- mr-fix
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK7
- Engine: 2.0TDI CRLB
Re: Kodowanie ABS
Konkretniej nie pomogę, ale były pompy o różnej długości kodowań, więc siłą rzeczy przeklejanie między nimi kodowania nie jest możliwe. Leć przez Long Coding helper i zaznaczaj zgodnie ze specyfikacją pojazdu.
-
tomolowski
- Sympatyk
- Auto: VW GOLF VIII
- Engine: 2.0 TDI DTTC 150KM
Już zrobione, co jeszcze jest potrzebne żeby uruchomić asystenta zjazdu oprócz kodowania?
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
- mr-fix
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK7
- Engine: 2.0TDI CRLB
Możliwe, że FEC na tryby jazdy w gateway. Ale nie jestem tego pewien.