Podeślij plik to zrobię zmianykoniu15 pisze:A kojarzy ktoś w którym bicie i bajcie trzeba zmienić aby zobaczyć czy jest obsługa pla 3.0 ?
I czy reszta gratów powinna być podstosowana pod pla 3.0 ?
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Moderator: BRUNO55
Podeślij plik to zrobię zmianykoniu15 pisze:A kojarzy ktoś w którym bicie i bajcie trzeba zmienić aby zobaczyć czy jest obsługa pla 3.0 ?
I czy reszta gratów powinna być podstosowana pod pla 3.0 ?
poaa1hd pisze:Odis albo vag can pro.
piotr64 pisze: czy ktoś może podpowiedzieć jakie kodowania użyć w sterownikach 03/10/44 posiadam ori hak i kamerkę w znaczku pod DM pq can z końcówką BL w abs Hh i tpms łów do tej pory wszystko śmiga aż miło dzięki z góry za podpowiedzi
marsss pisze:A jak wam użytkownicy PLA 3.0 działa opcja automatycznego włączania czujników przednich przy zbliżaniu się do przeszkody ? U mnie pojawia się miniaturka auta z graficzną informacją o odległości do przeszkody , ale brak jakiegokolwiek sygnału dźwiękowego , który przy normalnej pracy asystenta działa wzorowo ...
poaa1hd pisze:marsss pisze:A jak wam użytkownicy PLA 3.0 działa opcja automatycznego włączania czujników przednich przy zbliżaniu się do przeszkody ? U mnie pojawia się miniaturka auta z graficzną informacją o odległości do przeszkody , ale brak jakiegokolwiek sygnału dźwiękowego , który przy normalnej pracy asystenta działa wzorowo ...
jak juz bedziesz niebezpiecznie blisko to wtedy sygnal dzwiekowy sie uruchamia, przynajmniej ja tak mam.
marsss pisze:A jak wam użytkownicy PLA 3.0 działa opcja automatycznego włączania czujników przednich przy zbliżaniu się do przeszkody ? U mnie pojawia się miniaturka auta z graficzną informacją o odległości do przeszkody , ale brak jakiegokolwiek sygnału dźwiękowego , który przy normalnej pracy asystenta działa wzorowo ...
kowalwalcz pisze:Co jeszcze muszę zmienić oprócz sterownika 1k8 aby to działało?
Zrobiłem pla 2.0 od podstaw.
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
maartinj pisze:marsss pisze:A jak wam użytkownicy PLA 3.0 działa opcja automatycznego włączania czujników przednich przy zbliżaniu się do przeszkody ? U mnie pojawia się miniaturka auta z graficzną informacją o odległości do przeszkody , ale brak jakiegokolwiek sygnału dźwiękowego , który przy normalnej pracy asystenta działa wzorowo ...
ale to działa tez w PLA 2.0 na nowych sterowniku 1K8
nawet bym sie pokusił o to ze działą w sterowniku 1K8 nawet jak jest PDC 8 K
PLA nie ma tu za wiele do gadania
Premo pisze:Ma ktoś może prosty schemat lub podpowie jak przerobić tylną wiązkę na 6 czujników?
maartinj pisze:Premo pisze:Ma ktoś może prosty schemat lub podpowie jak przerobić tylną wiązkę na 6 czujników?
zasilanie i masa czujników bierzesz z najbliższych
wtyczka w nadwoziu ma :
+
-
i sygnał z każdego czujnika
jak masz teraz 4 czujniki to masz 6 kabli
jak chcesz miec jeszcze 2 , to zasilanie zostaje to samo, a dokładasz po jednym nowym kablu do kazdego czujnika i musisz raczej wymienic wtyczke na łączeniu nadwozia , na 8 pin
marioti pisze:Ktoś może wie czy wogóle rns-315 obsługuje ops 360. może ma ktoś takie radio i może wskazać jaki soft