Brak możliwości skasowania info o przeglądzie

Moderator: flo

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
looki8329
Gadatliwy
Auto: VW Golf 7
Engine: 1.4TSI 122PS
Localization: VWlkp

Brak możliwości skasowania info o przeglądzie

Post autor: looki8329 »

Chciałem zmienić interwał przeglądów. Zacząłem kombinować vcds'em. No i udało się. W końcu wyświetliło mi się 10000/365d. Niestety pomiędzy zegarami ciągle mam komunikat o serwisie. Niby go kasuje tym przyciskiem od zerowania ale zaraz znowu komunikat pojawia się. Jak sprawdzam w radiu to do przegladu olejowego pokazuje mi 30000/730, a do przegladu VW 9000/364d. Może coś podpowiecie co poustawiać w poszczególnych kanałach. Zależy mi tylko żeby ustawić inspekcję olejową na 10000/365d bo i tak auto serwisuje w niezależnym warsztacie.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
Awatar użytkownika
flo
Senior Moderator
Auto: Golf 7 2016
Engine: CZCA
Localization: Wrocław

Re: Brak możliwości skasowania info o przeglądzie

Post autor: flo »

Powiem ci co ja zmieniłem u siebie aby było tak jak mówisz:
wszystko w module 17:
channel IDE00512-ESI: minimum value km-driving distance/inspection,adapted from,15000 km,to,10000
channel IDE00513-ESI: maximum value km-driving distance/inspection,adapted from,30000 km,to,15000
channel IDE00514-ESI: maximum value of time between inspections,adapted from,730 d,to,365

To jest z loga historii moich zmian w vcds
Awatar użytkownika
looki8329
Gadatliwy
Engine: 1.4TSI 122PS
Localization: VWlkp

Post autor: looki8329 »

Dziękuję, pozostaje tylko problem skasowania tego komunikatu o konieczności przegladu VW.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
lukash
Nieśmiały
Engine: 1.4 TSI CHPA 140KM
Localization: Wielkopolska

Post autor: lukash »

looki8329 pisze:Dziękuję, pozostaje tylko problem skasowania tego komunikatu o konieczności przegladu VW.

Hej, może taka procedure Ci pomoże

Pewex
Nowicjusz
Auto: Golf VII GTD
Engine: 2.0 CUNA
Localization: Wielkopolska

Post autor: Pewex »

Cześć, nie mogę usunąć inspekcji, mam vcds i chciałbym spróbować, w którym kanale powinienem zmienić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”