Witam.Zakupilem sobie interfejs diagnostyczny Hec-v2 ,z wiadomego źródła.Wszystko działało dobrze,przez jakiś czas.Prawdopodobnie pociągnął mi jakieś aktualizacje z neta i się skończyło.W zakładce interfejs użytkownika,była informacja że Status:unieważniony.Postanowilem odinstalować program z komputera.Pobralem VAGCOM-EeWritheLang.Proces zakończył się pomyślnie.Na nowo zainstalowałem oprogramowanie i teraz wywala mi komunikat.Nie wykryto Interfejsu.Czy już całkiem uwaliłem przewód diagnostyczny?Da się to wszystko jakoś odratować?.Czy przewód do wyrzucenia?
-- 25 maja 2022, 23:05 --
VCDS 21.9.0 Nie wykryto interfejsu.
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Arek14051978
- Nowicjusz
- Auto: VW golf 6
- Engine: 1.6 Tdi
- Localization: Żyrardów
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
Re: VCDS 21.9.0 Nie wykryto interfejsu.
Miałem to samo.
Jedyne co możesz teraz zrobić to uciąć kabel przy samym OBD - będziesz miał na zapas jak ci się uszkodzi w innym urządzeniu...
Niestety.
Jedyne co możesz teraz zrobić to uciąć kabel przy samym OBD - będziesz miał na zapas jak ci się uszkodzi w innym urządzeniu...
Niestety.
-
Arek14051978
- Nowicjusz
Hmm ale dziadostwo.Czyli nie uratuje się
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
Dziadostwo czy nie, obaj zakupiliśmy to jak to określiłeś "z wiadomego źródła" 
Adekwatne więc będzie tu powiedzenie "skąpego brzuch dwa razy boli"
Kupiłem klona świadomie, jak się popsuł to byłem świadom tego, że mogło się tak stać bo czytałem że jest taka ewentualność. Pogodziłem się z tym. Kilka rzeczy zrobiłem nim, a jak się spalił to kupiłem OBD Eleven, za 1/5 ceny tego ile kosztuje VCDS oryginał. Tobie polecam to samo. Funkcjonalność ta sama, wygoda o niebo większa.
Adekwatne więc będzie tu powiedzenie "skąpego brzuch dwa razy boli"
Kupiłem klona świadomie, jak się popsuł to byłem świadom tego, że mogło się tak stać bo czytałem że jest taka ewentualność. Pogodziłem się z tym. Kilka rzeczy zrobiłem nim, a jak się spalił to kupiłem OBD Eleven, za 1/5 ceny tego ile kosztuje VCDS oryginał. Tobie polecam to samo. Funkcjonalność ta sama, wygoda o niebo większa.
-
Aligator30
- Nowicjusz
- Auto: golf 6
- Engine: 105 KM
- Localization: sląskie
wgrać na nowo sterowniki do kabla a VCDS zainstalować na lapku bez neta
-
Arek14051978
- Nowicjusz
Ok dzięki za namiar kolego Aligator30
-
Arek14051978
- Nowicjusz
Jednak da się uratować interfejs klona.Troche wiedzy i pomoc kolegów z forum i się da.A nie da,jak niektórzy piszą.Dzieki Panowie 😉👍👍
-
Tad2022
- Nowicjusz
- Auto: Golf mkVII
- Engine: CYVB
- Localization: Zagłębie
Chciałbym troche "odgrzać" podobny temat gdyż mam do praktyków pytanie które mnie nurtuje po wstępnym zapoznaniu się z funkcjonowaniem kabelka hex-v2 i programu vcds 21.3 wer.pl w moim golfie7.
Czy brak funkcjonalności np. brak bloków pomiarowych 08 chyba we wszystkich sterownikach, brak testów wyjściowych 03 lub znikoma ich ilość ( np. mogę obniżyć szybe w drzwiach ale nie mogę już jej podnieść) są wynikiem "niedostatków" programu czy może kabelka czy może sterowników w aucie?
Czy brak funkcjonalności np. brak bloków pomiarowych 08 chyba we wszystkich sterownikach, brak testów wyjściowych 03 lub znikoma ich ilość ( np. mogę obniżyć szybe w drzwiach ale nie mogę już jej podnieść) są wynikiem "niedostatków" programu czy może kabelka czy może sterowników w aucie?