Witam,
Panowie mam pytanie. Niedługo przesiadam się z passata b6 do golfa vi variant.
Zamierzam "zabrać ze sobą" rns 510 + dynaudio. W b6 głośniki z przodu występują w ilości 6 szt, basowe są połączone ze średnimi. Podczas gdy w golfie nie ma miejsca na takie głośniki bo tam przewidzieli 4 szt z przodu, więc chyba potrzebna będzie rzeźba. Czy komuś się udało może rozwiązać ten problem to raz, a drugie pytanie - czy w przypadku takiego golfa rocznik 2013, da radę przełożyć i zakodować dynaudio z zegarami i ster. z kiery gdzieś poza aso, czy jest to już niemożliwe?
pozdrawiam,
Maciek
Montaż Dynaudio w golfa vi varianta
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
maciek8791
- Nowicjusz
- Auto: Passat B6
- Engine: CBBB
- Localization: Lodz
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Re: Montaż Dynaudio w golfa vi varianta
Mam ten sam problem z Dynaudio 10- kanałowym. W przednich drzwiach muszę wyrzeźbić miejsce pod głośniki średniotonowe. Brak mi weny i czekam aż przyjdzie 
Wszystko można zakodować bey problemu.
-
maciek8791
- Nowicjusz
- Auto: Passat B6
- Engine: CBBB
- Localization: Lodz
Re: Montaż Dynaudio w golfa vi varianta
Arek_VI pisze:Mam ten sam problem z Dynaudio 10- kanałowym. W przednich drzwiach muszę wyrzeźbić miejsce pod głośniki średniotonowe. Brak mi weny i czekam aż przyjdzie
No to gratuluję bo ten zestaw gra naprawdę pięknie. Żadne bose itp nie ma szans. Ponadto po montażu od razu masz świetny dźwięk i nie musisz nic ustawiać, kombinować, regulować wzmacniaczy itp bzdury - takie plug and play i wszystko śmiga, jak dasz głośność na max nic nie masz przesterowane - po prostu jest tak jak powinno być
Swoją drogą zanim zmodziłem się z tym dynaudio, to byłem negatywnie zaskoczony jakością dźwieku rnsa na ori głośnikach. Miałem kiedyś fabię z radiem pioneera za chyba 600 zł + głośniki blaupunkta za 250 zł i lepiej grała, niż rns na ori glośnikach
Daj znać jak coś wyrzeźbisz.
pozdrawiam,
Maciek