Sprężyny
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Theknjhh
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI 140km CBAB
- Localization: Kraków
Sprężyny
Przesiadłem się na większe felgi z mniejszym et ładnie to wygląda niema za dużej szpary, ale problem jest jak załaduje auto to mi obciera rant o oponę dlatego chcę wsadzić jakieś twardsze sprężyny na tył, żeby samochód tak nie siadał może ktoś zmieniał u siebie i poleci jakieś sprężyny które nie koniecznie obniżą a utwardzą tył, amory są nowe oryginalne a samochód to 2.0 tdi 140km
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
Re: Sprężyny
Pierwsze słyszę żeby ocierało z tyłu na seryjnym zawieszeniu, jakie wymiary felg i opon? Może inne opony rozwiązałyby problem. Jeśli muszą być inne sprężyny to ewentualnie od GTD - pójdzie tylko 15mm w dół
-
Theknjhh
- Nowicjusz
Opona 225/40/18 felga 18, 8j et 45
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
To nie powinno przycierać. Spróbowałbym ze sprężynami od GTD / sportowymi OEM -15mm lub Eibach Pro Kit -30mm, u mnie na nich nic nie przyciera przy 8.5J ET45 a co jakiś czas robię długie trasy na maxa załadowanym. Na springach robi się mały negatyw i podobno mniej wtedy trze.
Jesteś pewien że to nie przyciera z przodu? Tam jest pierwszy punkt styku, mi kiedyś obcierały póki nie wyjąłem śrub z góry nadkoli i je zagiąłem aby zrobić więcej miejsca
Jesteś pewien że to nie przyciera z przodu? Tam jest pierwszy punkt styku, mi kiedyś obcierały póki nie wyjąłem śrub z góry nadkoli i je zagiąłem aby zrobić więcej miejsca
-
Theknjhh
- Nowicjusz
No właśnie przód na standardowym zawisie siedzi tak wysoko że jest koza i trzeba to obniżyć żeby jakoś wyglądało. Zamawiam sprężyny takie jak szły do GTD będziemy testować dzięki za radę.
-
EmilMk6Variant
- Nowicjusz
- Auto: Vw Golf 6 variant
- Engine: 1.6 TDI 105
- Localization: Podkarpackie
Witam mam golfa 6 kombi I chciałem założyć sprężyny obniżające tylko nie wiem ile mi to siądzie bo mam Felgi 18 z oponami 215/35 może ma ktoś zdjęcie jak by to wyglądało