Z góry dzięki za info
Obniżenie zawieszenia a komfort z nim związany
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Dobra.. dziś troszeczkę pochodziłem wokół autka i... chcę niżej
Powiedz mi kolego, jak z komfortem? Po jakich drogach jeździsz? Czy na dziurach jest źle? Gdzie kupiłeś i jeśli można wiedzieć to za ile
? Opowiedz mi o tych sprężynkach
Najlepiej dużo i szczegółowo
Z tego co pisaliśmy wcześniej mówisz, że problemu z amortyzatorami nie powinno być, dalej tak uważasz, czy po paru kilometrach już zrobionych zmieniasz zdanie? Felga na zdjęciu to 17 czy 18? I czy mógłbym prosić o fote nadkola z przodu i z tyłu z bliska?
Z góry dzięki za info
Z góry dzięki za info
- Uncle Peter
- Sympatyk
- Auto: Golf 6
- Engine: CAXA
- Localization: WM
kamill pisze:Felga na zdjęciu to 17 czy 18?
Vancouver 18 cali.
Re: MK6 - 2.0 TDI (CBAB) - 2009
kamill pisze:Dobra.. dziś troszeczkę pochodziłem wokół autka i... chcę niżejPowiedz mi kolego, jak z komfortem? Po jakich drogach jeździsz? Czy na dziurach jest źle? Gdzie kupiłeś i jeśli można wiedzieć to za ile
? Opowiedz mi o tych sprężynkach
Najlepiej dużo i szczegółowo
Z tego co pisaliśmy wcześniej mówisz, że problemu z amortyzatorami nie powinno być, dalej tak uważasz, czy po paru kilometrach już zrobionych zmieniasz zdanie? Felga na zdjęciu to 17 czy 18? I czy mógłbym prosić o fote nadkola z przodu i z tyłu z bliska?
Z góry dzięki za info
Nie moge powiedziec, ze jest to komfortowe zawieszenie, ale jest porownywalne do jazdy na zawieszeniu sportowym VW (takie jak GTD/GTI), czyli tak jak mialem wczesniej. Ty zdaje sie masz seryjne amortyzatory? Jesli tak, to moze byc inaczej. Ja jezdze glownie po autostradach, ale ostatnio zrobilem pareset kilometrow po gorach w Polsce i tez bylo ok (wiadomo, ze troche trzesie, ale chyba kazdy kto obniza auto sie z tym liczy;), na zakretach odczuwalna roznica na plus. Dziury sie staram omijac, ale na bardzo nierownej nawierzchni prowadzi sie pewnie, nie plywa, nie czuje, ze amoryzator nie nadaza z wybieraniem (mialem kiedys auto na seryjnych amortyzatorach i sprezynie byl taki efekt). Ja traktuje to jako rozwiazanie tymczasowe, bo i tak chce zalozyc gwint (wydaje mi sie, ze bedzie sie jeszcze pewniej prowadzic i lepiej wybierac, poza tym moge regulowac obnizenie). Jesli chcialbym miec jeszcze lepszy odczuwalny efekt i chcial jezdzic na tym dluzej niz 1-2 sezony pewnie zalozylbym amortyzatory Bilsteina dedykowane do Eibach Sportline (ale kosztuja pewnie tyle co gwint AP, wiec temat raczej odpada. Co do ceny, to link dawalem na poprzedniej stronie
Podsumowujac, nie zmieniam zdania i do zawieszenia sportowego VW (po przejechaniu 2000+ km) moim zdaniem pasuje i dobrze sie zachowuje ta sprezyna, ale nie jestem w stanie napisac jak sie zachowa z seryjnym amortyzatorem. Z tego co wyczytalem, amortyzatory w sportowym zawieszeniu maja nie tylko twardsza charakterystyke, ale sa tez minimalnie krotsze, wiec krotsza sprezyna z nimi lepiej wspolgra. Felga, tak jak napisal kolega wyzej, 7.5x18 ET51, na to opona Pirelli PZero 225/40.
To tyle
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 
Co do komfortu to myślę, że jestem w stanie zaakceptować go
Na pewno będzie lepszy niż na gwincie, którymi to miałem okazje pojeździć wczoraj i przedwczoraj i według mnie są zdecydowanie ZA twarde.
Tylko teraz co sądzisz o połączeniu tych sprężyn i seryjnych amortyzatorów? Robiłem ostatnio testy amorków i wyszło ze mają sprawność rzędu 75%, więc jak nowe. Wymieniać na sporty - niby ok, ale one są w stanie niemal jak z salonu.. Co byś zrobił na moim miejscu?
Dalej podtrzymuję swoją prośbę o zdjęcia felg w nadkolach z bliska
Co do komfortu to myślę, że jestem w stanie zaakceptować go
Tylko teraz co sądzisz o połączeniu tych sprężyn i seryjnych amortyzatorów? Robiłem ostatnio testy amorków i wyszło ze mają sprawność rzędu 75%, więc jak nowe. Wymieniać na sporty - niby ok, ale one są w stanie niemal jak z salonu.. Co byś zrobił na moim miejscu?
kamill pisze:Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Co do komfortu to myślę, że jestem w stanie zaakceptować goNa pewno będzie lepszy niż na gwincie, którymi to miałem okazje pojeździć wczoraj i przedwczoraj i według mnie są zdecydowanie ZA twarde.
Co bym zrobil? Poszukalbym jeszcze na forum http://www.golf-6.com opinii na temat seryjnych amortyzatorow + Sportline i na tej podstawie podjal decyzje
Tutaj foto:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hmm.. uczę się niemca już dłuuugi czas, ale to wciąż za mało, aby coś zrozumieć na tym forum 
A co do zdjęć, to oczywiście dziękuje bardzo, ale... Wysoko coś.. powiedziałbym, że porównywalnie do mojego set-up'a..
A co do zdjęć, to oczywiście dziękuje bardzo, ale... Wysoko coś.. powiedziałbym, że porównywalnie do mojego set-up'a..
kamill pisze:Hmm.. uczę się niemca już dłuuugi czas, ale to wciąż za mało, aby coś zrozumieć na tym forum
Zawsze jest Google Translate
Z tego kata tak moze wygladac, ale porownaj sobie foty z daleka, wydaje mi sie, ze roznica jest dosc znaczna z przodu... Ale to nie gwint, jasna sprawa