Kodowanie BCM
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Lolek16167
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6 Variant
- Engine: 1.4 Tsi 160KM
- Localization: Kraków
Kodowanie BCM
Witam, mam problem z kodowaniem BCM w moim aucie. Zaczne od początku, w moim aucie przez zalanie wodą uleg uszkodzeniu bcm do tego stopnia ze vcds nie jest w stanie z nim się połączyć. Zakupiłem drugi, używany z innego auta i teraz mam problem z nie właściwym zakodowaniem. Wycieraczki przednie nie działają, jest blad czujnika świateł i deszczu oraz nie dziala otwieranie i zamykanie z kluczyka. Poszukuję odpowiedniego kodowania ( konkretnej wartości poszczegolnych pinów)aby bcm zostal poprawnie zakodowany i wszystkie funkcji działały. Z góry dziękuję za pomoc
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
Re: Kodowanie BCM
wklej autoscan najpierwLolek16167 pisze:Witam, mam problem z kodowaniem BCM w moim aucie. Zaczne od początku, w moim aucie przez zalanie wodą uleg uszkodzeniu bcm do tego stopnia ze vcds nie jest w stanie z nim się połączyć. Zakupiłem drugi, używany z innego auta i teraz mam problem z nie właściwym zakodowaniem. Wycieraczki przednie nie działają, jest blad czujnika świateł i deszczu oraz nie dziala otwieranie i zamykanie z kluczyka. Poszukuję odpowiedniego kodowania ( konkretnej wartości poszczegolnych pinów)aby bcm zostal poprawnie zakodowany i wszystkie funkcji działały. Z góry dziękuję za pomoc
jak zrobic autoscan - wygooglaj
-
Lolek16167
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6 Variant
- Engine: 1.4 Tsi 160KM
- Localization: Kraków
Re: Kodowanie BCM
Dzieki za podpowiedź
juz problem rozwiązany i autko śmiga
pozdrawiam