Witam, zaglądał ktoś może pod koło zapasowe, ja jak wyjołem koło zobaczyłem b b b dużo rdzy, auto z 2011 roku, do tego rude kropki na środku drzwi lewy przednie i prawe przednie, ruda kropka na progu w miejscu które jest zasłoniete drzwiami i kropka rudego na klapie pod tablicą ....
auto od nowosci w moich rekach, 0 kolizji , napraw itp
rdza w przestrzeni kola zapasowego
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
-
Krzysiek180
- Sympatyk
- Auto: VW GOLF Variant
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Warszawa
rdza w przestrzeni kola zapasowego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 23:10 przez Krzysiek180, łącznie zmieniany 1 raz.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: rdza w przestrzeni kola zapasowego
U mnie zero jakiejkolwiek rdzy w aucie....
Jesli auto masz od nowości to masz gwarancję, wal o naprawę, musiał trafić ci się jakiś wadliwy egzemplarz, bo rdza na drzwiach, progach, wnęce koła to porażka...
Jesli auto masz od nowości to masz gwarancję, wal o naprawę, musiał trafić ci się jakiś wadliwy egzemplarz, bo rdza na drzwiach, progach, wnęce koła to porażka...
-
Krzysiek180
- Sympatyk
jak to zgłaszałem doradca serwisowy powiedział rdza jaka rdza, zobaczył najpierw foto potem zerknoł na auto i powiedział jak pan chce ale prosze sie przygodować na długą procedure reklamacyjną.... w ciagu miesiaca odpowiemy....
własnie jestem po naprawie na gwarancji w jednym z Warszawskich ASO ..... czekałem na auto 2 tygodnie.... podpisalem ze odbieram dostalem kluczyki i sam poszedlem ogladać auto.... w razie gdyby cos mi sie nie podobało miałem sie zgłosić... a wyglada to tak jak by ktos delikatnie papierkiem poleciał potem trysniete farbą a na koniec psikniente czymś jak wd 40 , cos jak by silikon, a 1/3 bąbli jak była tak nadal jest.... jak to zobaczyłem to stwierdziłem ze z nimi nie ma co dyskutować, trzeba wyslać zdjecia przed i po naprawie do centrali za jak wykonane naprawy sie z aso rozlicza.....
własnie jestem po naprawie na gwarancji w jednym z Warszawskich ASO ..... czekałem na auto 2 tygodnie.... podpisalem ze odbieram dostalem kluczyki i sam poszedlem ogladać auto.... w razie gdyby cos mi sie nie podobało miałem sie zgłosić... a wyglada to tak jak by ktos delikatnie papierkiem poleciał potem trysniete farbą a na koniec psikniente czymś jak wd 40 , cos jak by silikon, a 1/3 bąbli jak była tak nadal jest.... jak to zobaczyłem to stwierdziłem ze z nimi nie ma co dyskutować, trzeba wyslać zdjecia przed i po naprawie do centrali za jak wykonane naprawy sie z aso rozlicza.....
Ostatnio zmieniony 20 cze 2013, 13:01 przez Krzysiek180, łącznie zmieniany 1 raz.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
czyli generalnie podpisałeś odbiór auta bez jego obejrzenia czy zrobili wszystko, generalnie ja bym nie darował odstawiłbym auto i żądałbym pełnej naprawy i potem wyszczególnione na piśmie co było zrobione...
Jesli już teraz jest tyle rdzy na aucie to nie chce widzieć co będzie za 2 latka... odstaw auto niech wyszczególnią punkt po punkcie co jest nie tak w razie czego będzie potem podkładka jak znowu zacznie żreć dalej...
Ogólnikując dośc nieprawdopodobne w dwulatku takiej coś, trzeba by dokładnie obejrzeć całe autko i zobaczyć czy nie było coś z nim robione, czy nie miało jakiejś poważniejszej szkody transportowej albo nie było trochę zalane...
Jesli już teraz jest tyle rdzy na aucie to nie chce widzieć co będzie za 2 latka... odstaw auto niech wyszczególnią punkt po punkcie co jest nie tak w razie czego będzie potem podkładka jak znowu zacznie żreć dalej...
Ogólnikując dośc nieprawdopodobne w dwulatku takiej coś, trzeba by dokładnie obejrzeć całe autko i zobaczyć czy nie było coś z nim robione, czy nie miało jakiejś poważniejszej szkody transportowej albo nie było trochę zalane...
-
Krzysiek180
- Sympatyk
PRZED NAPRAWA ROBILI ZDJECIA Z MIERNIKIEM LAKIERU,
VARIANT JEST MADE IN MEXICO.... MOZE TRANSPORT STATKIEM SZKODZI
VARIANT JEST MADE IN MEXICO.... MOZE TRANSPORT STATKIEM SZKODZI
-
Krzysiek180
- Sympatyk
foty dodane
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 20:07 przez Krzysiek180, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Myślę, że przyczyną jest tak jak napisałeś woda morska, która się dostała do samochodu podczas transportu z Meksyku.
- shark__
- Stały Bywalec
- Localization: Piekary Slaskie
Powiedz mi, czy przypadkiem nie złapałeś gumy zimą? Może naniosłeś sobie sam błotka pośniegowego z chemią + niedokręcone koło ??
Naprawę lakierniczą wykonali gorzej niż Jasiu goldhand z grarażu
Naprawę lakierniczą wykonali gorzej niż Jasiu goldhand z grarażu
-
jarekbarcaaa
- Gadatliwy
- Auto: golf 6
- Engine: 1.4 tsi 122 km
- Localization: rybnik
ja bym tego nie darował i wysłał zdjecia do głownego importera vw:) czy tak powinna wygladac naprawa bo napewno nie powinna:)
-
Krzysiek180
- Sympatyk
nie bylo wymiany koła, zapas nówka sztuka, plan narazie mam taki - dobre pisemko, wiele wywołanych zdjęć i do głównego importera, martwi mnie tez ze mam (coprawda malutkie bardzo) rude kropki na drzwiach obie strony , ze 2 na progach + 1 na tylnej klapie a np maska 0, ani jednej troche to dziwne, a post zamieściłem głownie z ciekawości czy u kogokolwiek też coś podobnego sie pojawiło. a mało kto wyciąga od tak sobie kolo zapasowe - a ja poprostu lubie miec czysto i postanowiłem tam odkurzyć
a tu niespodzianka, radze sie dokładnie przygladac, myjąc na myjni czy na myjkach cieżko zobaczyć,
opowiadalem o tym znajomemu , który ma 3 letniego passata patrze a na jego aucie tez na drzwiach 3 burchle, na dachu jeden.... był w szoku, zobaczył dopiero jak mu palcem pokazałem
opowiadalem o tym znajomemu , który ma 3 letniego passata patrze a na jego aucie tez na drzwiach 3 burchle, na dachu jeden.... był w szoku, zobaczył dopiero jak mu palcem pokazałem
- rebep
- Nieśmiały
- Auto: Golf variant mk6
- Engine: 1.4 TSI 122KM CAXB
Witam
Krzysiek może pomógłbyś mi w moim temacie, bo widzę, że też masz varianta i zaglądałeś do wnęki na koło zapasowe mk6/variant-woda-w-klapie-bagaznika-t684.html
thx
Krzysiek może pomógłbyś mi w moim temacie, bo widzę, że też masz varianta i zaglądałeś do wnęki na koło zapasowe mk6/variant-woda-w-klapie-bagaznika-t684.html
thx
Uruchomione: Staging, Rain Closing, Disable Seatbelt Warning, Speed on RCD310 i jeszcze szukam 
Nie działa: kontrolka świateł dziennych
Nie działa: kontrolka świateł dziennych