Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Xenosagall, jesteś pewien, że w MK6 moduł PDC jest z przodu?
Czytając dokument CarSystems odniosłem wrażenie, że oni piszą o nim, jakby był w bagażniku po lewej stronie, za osłoną...
http://www.carsystems.home.pl/instrukcje/Golf%20PDC.pdf , strona 4. "Install PDC module at the left side of the trunk behind covers."
Czytając dokument CarSystems odniosłem wrażenie, że oni piszą o nim, jakby był w bagażniku po lewej stronie, za osłoną...
http://www.carsystems.home.pl/instrukcje/Golf%20PDC.pdf , strona 4. "Install PDC module at the left side of the trunk behind covers."
-
Lewart_waw
- Gadatliwy
- Auto: Golf R
- Engine: 2.0 TFSI 300 ++
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Felgi 7.5x17 do tego spreżyny pro kit które brać ET 35 czy 45??
35 przy tej szerokości nie powinno wystawać poza obrys auta chyba...
35 przy tej szerokości nie powinno wystawać poza obrys auta chyba...
Re: Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Przy et45 też nie powinno. Ja teraz chce wsadzić et45 , 18". 8.5J. 
Czy zamontowanie zwykłego filtra pyłków zamiast węglowego może mieć jakiś wpływ na działanie klimy, a dokładnie czy może prowadzić do pojawienia się smrodu?
-
drlumpy
- Nowicjusz
- Engine: 1.2 tsi
- Localization: lodz
Witam wszystkich bardzo serdecznie 
Posiadam golfa VI 1.2 TSI od 1,5 roku i kilka dni temu na komputerze wyskoczyła mi informacja service in ... days.
Dziwne bo przebieg wynosi ok 18tys. czy to może być winna jakieś usterki lub braku oleju, czy po prostu komputer wybrał sobie akurat taki okres serwisowy?
Dziękuję wszytkim za ewentualną pomoc
Posiadam golfa VI 1.2 TSI od 1,5 roku i kilka dni temu na komputerze wyskoczyła mi informacja service in ... days.
Dziwne bo przebieg wynosi ok 18tys. czy to może być winna jakieś usterki lub braku oleju, czy po prostu komputer wybrał sobie akurat taki okres serwisowy?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
mich nie filtr papierowy nic do tego nie ma, a pojawienie się smrodu to czas najwyższy na czyszczenie klimy...
drlumpy przegląd jest ustwiany na dystans lub rok czasu czyli te 365 dni, albo tyle czasu mija i dlatego komp przypomina o tym albo ktoś ustawił inny przedział dni...
drlumpy przegląd jest ustwiany na dystans lub rok czasu czyli te 365 dni, albo tyle czasu mija i dlatego komp przypomina o tym albo ktoś ustawił inny przedział dni...
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
drlumpy pisze:Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jeżeli interwał wymiany oleju masz ustawiony na LongLIfe, to licznik dni zaczyna się od 2 lat i 30k km w dół. Do tego ponoć komputer może zmniejszyć ten interwał, jeżeli wykryje że pogorszyła się jakość oleju. Albo olej fabrycznie zalany jest taki dobry albo to zmniejszanie interwału nie działa, bo u tompeara ilość kilometrów przejechanych odpowiada ilości kilometrów do planowanej wymiany.
W Twoim przypadku dość dziwna spawa, bo z licznika wynika że wymiana będzie o 12k km szybciej niż przewiduje serwis LL - przy założeniu że masz i serwisujesz olej w trybie LongLife
My TSI
-
Zioowo
- Sympatyk
- Engine: CAVD
- Localization: 3miasto
Według mnie komputer tak wprost nie wykyrwa pogorszenia jakości oleju (to nie laboratorium na kółkach), tylko używa algortymu liczącego ilość rozruchów zimnego silnika (na podstawie temp. wody i/lub temp.oleju i/lub czas postoju) oraz liczy długość/czas poszczególnych przejazdów. Na tej podstawie określa kiedy trzeba zjechać do pitstopu
. Dodatkowo może dostać też inne sygnały z różnych czujników np. zyżycia klocków hamulcowych i próbuje prognozować ile zostało jeszce czasu do ich wymiany na podstawie stosunku cyklu przebiegu / zużycia klocków.
Mimo wszystko uważam, że olej (woda) 5W30 + krótkie odcinki + wstrysk bezpośredni + turbina = wymina oleju maks po 10tyś km, zobacz jak ładnie pachnie olej benzyną już nawet po 2k-3k od wymiany
.
Mimo wszystko uważam, że olej (woda) 5W30 + krótkie odcinki + wstrysk bezpośredni + turbina = wymina oleju maks po 10tyś km, zobacz jak ładnie pachnie olej benzyną już nawet po 2k-3k od wymiany
-
drlumpy
- Nowicjusz
- Engine: 1.2 tsi
- Localization: lodz
Ok, dzięki wielkie za pomoc. W menu głównym MFA gdy wybiorę zakładkę service pokazuje mi się informacja (service in 5 days or 2700km) więc a tydzień pojadę do serwisu to wymienię olej ( i tak go jeszcze nigdy od nowości nie wymieniałem ) nie zaszkodzi
Pewnie się jakość pogorszyła bo jeżdżę na krótkich odcinkach, głownie po mieście i takie odpalanie co chwile pewnie szkodzi olejowi.
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
PILNA SPRAWA
Czy ktoś z forum mieszka niedaleko rzeszowa i posiada kabel VCDS ?
Czy ktoś z forum mieszka niedaleko rzeszowa i posiada kabel VCDS ?
a co potrzebujesz z Rzeszowa? przeciez ja tu mieszkam xD jak masz jeszcze moj numer kom to dzwon 
- XenosagaII
- VIP
Podeslij mi na PW numer i napisz o której godziny mogę dzwonić
powiem ci o co chodzi jak zadzwonie
-
TaxiDriver
- Aktywny
- Auto: Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 150 KM
- Localization: Gdynia
Panowie, po ilu latach przedawnia się mandat (w tym przypadku za złe parkowanie)..?
- XenosagaII
- VIP
Po 3 albo 5 ale lubią tuż przed terminem wysyła. ;/
-
adamplock
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Mazowieckie
Witam, czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z ASO na terenie Szczecina i okolic? Najpopularniejszy w okolicy jest Łopiński, ale zbiera niepochlebne opinie. Czy ktoś korzystał z jakiejś lepszej alternatywy i może polecić z własnego doświadczenia?
Witam istnieje mozliwosc procz pojscia do serwisu i zapłacenia im 150 zł za podanie kodu radia do swojego radia ?? np przez VCDS odczytac go ?
-
Lewart_waw
- Gadatliwy
- Auto: Golf R
- Engine: 2.0 TFSI 300 ++
Marrio pisze:Witam istnieje mozliwosc procz pojscia do serwisu i zapłacenia im 150 zł za podanie kodu radia do swojego radia ?? np przez VCDS odczytac go ?
Powinni ci podać za darmo, vcds nie ma takiej opcji
- gary1966
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6 Comfortline
- Engine: 1.2 TSI 105 KM
- Localization: Malino Kreis Oppeln
Potwierdzam, mi kod (czterocyfrowy) do radia dali bezpłatnie.
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Powiem Wam że nie pomyślalem o kodzie do radia przy odbiorze auta , a nie ma gdzieś w instrukcji napisanego tylko trzeba od ASO brać ten kod? Trzeba im VIN podać czy jak ?
- gary1966
- Nieśmiały
U mnie odczytali mi kod przy przeglądzie.
- gary1966
- Nieśmiały
Po zapłonie, ciągły dźwięk od czujników cofania oraz wykrzyknik na mfa i miganie przycisku ''P", czyszczenie czujników
z kurzu i brudu,powrót do stanu normalnego.Czy to normalne? Czy może początek czegoś większego?
z kurzu i brudu,powrót do stanu normalnego.Czy to normalne? Czy może początek czegoś większego?
- XenosagaII
- VIP
Mógł by mi ktoś podrzucic rozpiske pinow w przycisku ESP potrzebuje wiedzieć które piny to masa bo chyba są dwie masy i podswietlenie?
-
ikell
- Sympatyk
- Engine: 1.4 TSi 122KM
- Localization: Slask
Przycisk ESP
Pin 4 (czarno/zielony) -> bezpiecznik nr SC4
Pin 5 (liliowy/zielony) -> Pin 39 sterownik układu ABS
Podświetlenie przycisku
Pin 3 (szary) -> Pin B/51 sterownik centralnej elektryki
Pin 6 (brązowy) -> masa
Pin 4 (czarno/zielony) -> bezpiecznik nr SC4
Pin 5 (liliowy/zielony) -> Pin 39 sterownik układu ABS
Podświetlenie przycisku
Pin 3 (szary) -> Pin B/51 sterownik centralnej elektryki
Pin 6 (brązowy) -> masa
- XenosagaII
- VIP
Ja sie u diabła wyciąga przedni grill. Wg tego rysunku po wykreceniu 4 śrub trzeba ciągnąć do dołu ale on sie trzema jak cholera. Ktos o demontowal ?
U mnie tak nie chce zejść
http://m.youtube.com/watch?v=EwD4UNzZAfg
U mnie tak nie chce zejść
http://m.youtube.com/watch?v=EwD4UNzZAfg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.