Światła do jazdy dziennej
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
koli
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Mszana
Re: Światła do jazdy dziennej
A wracając do świateł dziennych jak to jest, ten co ma czujnik zmierzchu to światła do jazdy dziennej świecą się na auto czy na 0?
Re: Odp: Światła do jazdy dziennej
koli pisze:Ten czujnik musi być w środku auta bo ja zauważyłem że wystarczy włączyć oświetlenie środka i zegary się podświetlą
Było już na forum. Czujnik jest na cyferblacie zegarów widać taką kropkę w jednym miejscu.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
dzienne świecą się tylko na 0, funkcja auto jest tylko do świateł mijania.koli pisze:A wracając do świateł dziennych jak to jest, ten co ma czujnik zmierzchu to światła do jazdy dziennej świecą się na auto czy na 0?
marmi pisze:dzienne świecą się tylko na 0, funkcja auto jest tylko do świateł mijania.koli pisze:A wracając do świateł dziennych jak to jest, ten co ma czujnik zmierzchu to światła do jazdy dziennej świecą się na auto czy na 0?
Chyba ze masz LED
u mnie swiecily dzienne i w auto i zero, a ledow nie mialem.
-
Iwo
- Aktywny
- Auto: GOLF mk6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Wuwuej
A jak zrobić dzienne w GTI? ustawiłem w VCDS dzienne w halogenach ale świecą się razem z postojowymi...
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
A jak wogle ustawić te halogeny na dzienne ?
Lighting: Fogs as DRLs
Description: Use your fog lights instead of your low beams for DRLs
For Xenon equipped vehicles or Halogen equipped using the main low/dipped beam:
Check bit 1 of byte 14 in Central Electronics Long Coding Helper
Un-check bit 2 of byte 11 in Central Electronics Long Coding Helper (or leave checked to run BOTH fogs and low beams)
Pic tutorial: Fogs as DRLs for Xenon-equipped Vehicles http://golfmk6.com/forums/showpost.php? ... stcount=76
For Halogen equipped vehicles or using a separate bulb or filament for DRL only:
Uncheck bit 6 of byte 15 in Central Electronics Long Coding Helper
Pic tutorial: Fogs as DRLs for Halogen-equipped Vehicles http://golfmk6.com/forums/showpost.php? ... stcount=77
Note: Depending on the Byte 18 coding, this may result in all of the parking lights illuminating.
Description: Use your fog lights instead of your low beams for DRLs
For Xenon equipped vehicles or Halogen equipped using the main low/dipped beam:
Un-check bit 2 of byte 11 in Central Electronics Long Coding Helper (or leave checked to run BOTH fogs and low beams)
Pic tutorial: Fogs as DRLs for Xenon-equipped Vehicles http://golfmk6.com/forums/showpost.php? ... stcount=76
For Halogen equipped vehicles or using a separate bulb or filament for DRL only:
Uncheck bit 6 of byte 15 in Central Electronics Long Coding Helper
Pic tutorial: Fogs as DRLs for Halogen-equipped Vehicles http://golfmk6.com/forums/showpost.php? ... stcount=77
Note: Depending on the Byte 18 coding, this may result in all of the parking lights illuminating.
-
Iwo
- Aktywny
tak włączyłem DRL w halogenach ale chyba nie można jeździć z dziennymi i postojówkami jednocześnie?
Re: Odp: Światła do jazdy dziennej
Jednocześnie nie.
Ja tez mam drl w halogenach bez postojowek a policja itak sie czepia. Jak spotkasz upierdliwca to Ci powie ze szklo homologacji nie ma
ale ja jezdze i poki co 3 razy tylko mi machali ze zle swiatla, ale bez konsekwencji.
Ja tez mam drl w halogenach bez postojowek a policja itak sie czepia. Jak spotkasz upierdliwca to Ci powie ze szklo homologacji nie ma
-
Iwo
- Aktywny
właśnie chciałem się dowiedzieć jak odpalić tą funkcję w halogenach ale żeby się nie świeciły jednocześnie z postojówkami? można postojówki jakoś wyłączyć w VCDSie?
-
dominik
- Nieśmiały
- Auto: mk6
- Engine: CAXA tsi 122
- Localization: wlkp
też mam problem z świecącymi postojami przy dziennych w halogenach ,narazie opanowałem ich ściemnienie do min. że za dnia są praktycznie niewidoczne
Panowie, jak pogoda sie poprawi to chetnie zrobie zrzuty ekranu z VCDS'a, ale poki snieg sypie jak glupi to szkoda mi laptopa by szwedac sie z nim po dworzu..
- dud
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
Witam. A spotkał się ktoś z sytuacją taką jaką mam ja?:
Razem ze światłami dziennymi (LED), świecą mi się pozycje z tyłu. Da się to jakoś wyłączyć, żeby świeciły tylko światła z przodu?
Razem ze światłami dziennymi (LED), świecą mi się pozycje z tyłu. Da się to jakoś wyłączyć, żeby świeciły tylko światła z przodu?
na 99% Twoje dzienne działają jako światła pozycyjne. Da się zrobić. Rozumiem, że masz ori lampy z led'ami z przodu? Jak masz kabel, to musisz poszukać opcji "drl via city lights" i wyłączyć ją, a następnie poszukać dziennych i je włąćzyć
Dokładnie Ci nie powiem, bo nie mam xenonów.
- dud
- Nowicjusz
Niestety nie mam kabla 
A lampy mam xenon z wbudowanymi ledami.
A lampy mam xenon z wbudowanymi ledami.
bez kabla nie zrobisz nic.
- dud
- Nowicjusz
Jeszcze dodam trochę informacji bo wydaje mi się że to głębszy temat.
Grzebałem ostatnio w MFA i po odznaczeniu opcji ,,światła do jazdy dziennej'' gasły mi ledy z przodu i światła z tyłu. Po zaznaczeniu, zapalały się zarówno ledy jaka i światła z tyłu. Działo się to przy przełączniku świateł ustawionym na O i na AUTO.
Grzebałem ostatnio w MFA i po odznaczeniu opcji ,,światła do jazdy dziennej'' gasły mi ledy z przodu i światła z tyłu. Po zaznaczeniu, zapalały się zarówno ledy jaka i światła z tyłu. Działo się to przy przełączniku świateł ustawionym na O i na AUTO.
tak jak pisałem wyżej, bez kabla nic nie zrobisz.. jestem pewny, że gdzieś w jest opcja by to zmienić w central electronics, tak jak pisałem wyżej...
dud pisze:Witam. A spotkał się ktoś z sytuacją taką jaką mam ja?:
Dzisiaj udało mi się wyłączyć tylne lampy, aby przednie LED'y świeciły jako dzienne.
Doszedłem do tego w taki sposób:
W bicie 18: z rozwijanej listy wybrałem Xenon + Led DRL ROW - rest of world
a w którymś z następnych bitów odznaczyłem okienko z "Drl's as parking lights"
-
rockmachine
- Sympatyk
- Auto: VW golf VI
- Localization: dolnoslaskie
Witam ja wstawialem lampy z ledami na przod lewa i prawa lapma maja rózny rocznik byly fabrycznie nowe ale wydaje mi sie ze w jednej z nich jest inna barwa światła emitowanego przez ledy zdeka lipa:(
-
spyrek
- Nieśmiały
- Engine: CDBC 2.0 TDI CR
- Localization: slask
Trochę odświeżę temat, mam wsadzone xenony z ledami + ledy z tyłu i chciałbym mieć tak jak ma kolega dud, żeby jako dzienne świeciły ledy z przodu i światła z tyłu.
@kamill możesz podać twoje kodowanie 18 bajtu ? aktualnie mam opcje GTI ROW czyli wartość 04. Opcję "Drl's as parking lights" mam zaznaczoną.
@rockmachine mam to samo, lampy były używane, ale z różnych roczników(2011 i 2012) i jedna strona przechodzi bardziej w niebieski.
@kamill możesz podać twoje kodowanie 18 bajtu ? aktualnie mam opcje GTI ROW czyli wartość 04. Opcję "Drl's as parking lights" mam zaznaczoną.
@rockmachine mam to samo, lampy były używane, ale z różnych roczników(2011 i 2012) i jedna strona przechodzi bardziej w niebieski.
-
michas
- Nowicjusz
- Auto: vw
- Engine: 1.6
- Localization: mazowieckie
mam lampy bixenonowe, ale bez ledów. Chciałbym trochę oszczędzić żarniki xenonowe i mam pytanie, jak włączyć i które to będą żarówki do jazdy dziennej? W mfa nie mam tej opcji, i "sztuczka" z kierunkowskazem i światłami długimi też u mnie nie działa... Światła ustawione mam na auto.
michas, jedyna opcja u ciebie to wlaczenie dziennych na halogenach.
-
michas
- Nowicjusz
- Auto: vw
- Engine: 1.6
- Localization: mazowieckie
kamill pisze:michas, jedyna opcja u ciebie to wlaczenie dziennych na halogenach.
i to by mi pasowało
Bez kabelka się chyba nie obejdzie? Jak możesz to podeślij pw, gdzie i jakiego kabelka szukać (jeżeli masz taką wiedzę)