Czasopismo Auto Świat zapraszam do lektury
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
konrad
- Nowicjusz
- Auto: golf6
- Engine: 1.4 122
- Localization: Pn
Czasopismo Auto Świat zapraszam do lektury
Zapraszam do zapoznania się z nowym odcinkiem auto świat. Jest tam golf 6 po przebiegu 100tys km i ogólnie opisane co z czym jeść w małym skrócie ale zawsze to fajnie poczytać o swoim aucie jako "używany", a nie nowy -> w końcu nowy model jest - 7.
Zdajcie relacje jak Wam sie podoba artykuł.
Re: Czasopismo Auto Świat zapraszam do lektury
Artykuł bardzo średnio. Nic specjalnego moim zdaniem. Już dawno temu było podsumowanie test golfa VI po 100tys km. Wtedy pisali, że zero nagaru, a teraz nagle piszą o nagarze...
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Kupiłem , przeczytałem i aż strach się bać, nowe auto
Oczywiście mojego silnika nie polecają w tabeli

Ktos moze zamiescic ten artykul?
Dzieki. Niestety sciagne dopiero pozniej, bo na tablecie za choloere nie wiem jak przeciagnac te obrazki do kola.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
No to moje zdanie o tym artykule
Mam wrażenie że autor prześledził fora internetowa i spisał większość awarię jakie dotykały Golfa szczególnie w jego niemowlęcym wieku, ale w takiej formie że właściwie należałoby od razu zarezerwować wizytę w ASO.
Dla mnie autora zdyskredytował fragment dotyczący zakupu używanych aut - najlepiej z silnikiem 1.4 85PS lub 1.6 bo możne je przerobić na gaz. Nie wiem skąd u autora takie ciągoty do gazu - czy nadal żywi uraz do Niemców i chce się im odpłacić
W części dotyczącej opisu Golfa po 100k km - właściwie nic nowego nie napisali (w stosunku do wcześniejszego artykułu do analogicznego testu Golfa po 100k km) oprócz nagaru.
Takie podsumowanie dwóch artykułów - to golfa nie warto kupować bo jest bee i fee i się w nim wiele może popsuć ale po 100k km właściwie to nic się nie psuje
Mam wrażenie że autor prześledził fora internetowa i spisał większość awarię jakie dotykały Golfa szczególnie w jego niemowlęcym wieku, ale w takiej formie że właściwie należałoby od razu zarezerwować wizytę w ASO.
Dla mnie autora zdyskredytował fragment dotyczący zakupu używanych aut - najlepiej z silnikiem 1.4 85PS lub 1.6 bo możne je przerobić na gaz. Nie wiem skąd u autora takie ciągoty do gazu - czy nadal żywi uraz do Niemców i chce się im odpłacić
W części dotyczącej opisu Golfa po 100k km - właściwie nic nowego nie napisali (w stosunku do wcześniejszego artykułu do analogicznego testu Golfa po 100k km) oprócz nagaru.
Takie podsumowanie dwóch artykułów - to golfa nie warto kupować bo jest bee i fee i się w nim wiele może popsuć ale po 100k km właściwie to nic się nie psuje
My TSI
- lynx07
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI GTI
- Engine: 2.0 TSI 210KM
Nie czytalem artykulu, ale nie traktowalbym powaznie tego co pisza w Auto Swiat. od dluzszego czasu nie kupuje tej gazety, bo natknalem sie tam na wiele bledow, to jest glownie przedruk z niemieckiego auto-bilda ,tylko chyba maja jakies problemy z tlumaczeniem 
Propo nagaru - ktos jest mi w stanie wytlumaczyc czy jest duzo roboty, gdybym pojechal do warsztatu i kazal wyczyscic miejsca gdzie sie on zbiera?
-
stilo_kielce
- Nowicjusz
- Auto: Variant MK6
- Engine: 1.6 TDI 105 KM
- Localization: Kielce
marrcin pisze:Kupiłem , przeczytałem i aż strach się bać, nowe auto![]()
Kolega w superbie po 90 tysięcy musi rozrząd robić. Gwarancja się skończyła, i ASO się wypieło. Ale chodzi wk....ny.