Witam
Szukam rozwiązania na obniżenie delikatnie auta. Jako ze mam zawieszenie w swoim GTI VI z DCC chciałbym zapytać czy montaż sprężyn nie wpłynie negatywnie na system...pozostanie on w takiej samej charakterystyce jak seria ?, a może ktoś z użytkowników forum zastosował taka opcje ?
Dzięki za pomoc
Pytanie o sprężyny obniżające do zawieszenia DCC
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Iwo
- Aktywny
- Auto: GOLF mk6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Wuwuej
Re: Pytanie o sprężyny obniżające do zawieszenia DCC
Sprężyny pod DCC są takie same jak do wersji bez. Po zamontowaniu zachowujesz pełno funkcjonalność DCC ale auto na pewno będzie trochę sztywniejsze na comforcie niż w przypadku seryjnych sprężyn.
Ze sprężyn to polecam Eibach Sportline, sam jeżdżę na takich i samochód fajnie usiadł i dużo lepiej się prowadzi.
Jak coś to mam w dobrej cenie takie zestawy
Ze sprężyn to polecam Eibach Sportline, sam jeżdżę na takich i samochód fajnie usiadł i dużo lepiej się prowadzi.
Jak coś to mam w dobrej cenie takie zestawy