Witam.
Moje palniki już są na wyczerpaniu muszę kupić nowe i pytanie coś polecacie ?
Aktualnie mam osramy 4300k ale myslałem, zeby teraz kupic philipsy albo osramy ale o temperaturze 4800k ?
Co o tym sądzicie ? Powyżej tego to z tego co czytałem niema co się pchać bo już świecą mocno na niebiesko.
Jakie palniki polecacie do golf 6 ?
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Jankesik28
- Nieśmiały
- Auto: 6 variant comfortlin
- Engine: 1.6 bse
- Localization: Torun
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Re: Jakie palniki polecacie do golf 6 ?
Jak już to powyżej 6000K robią się niebieskie, są na przykład żarniki Hella +30% i one mają barwę 5000K. Najbliżej światła dziennego jest z tego co pamiętam temperatura barwy 5400K.
- conquer
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant HL
- Engine: 1.4 TSI 160KM DSG7
- Localization: KRK
Te są ekstra, mają lekko niebieską barwę. Widziałem je na żywo, super wyglądają. Czekam, aż moje polecą, bo chcę na takie zmienić. Niestety cena jest spora ... no ale coś za coś
Najtrudniej to dostać oryginały nawet zwykłe, cały rynek zalany jest podróbami.
http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... MP_1021022
tutaj alternatywa z Philipsa:
http://www.lighting.philips.pl/applicat ... -ultra.wpd
http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... MP_1021022
tutaj alternatywa z Philipsa:
http://www.lighting.philips.pl/applicat ... -ultra.wpd
-
1 6 D
- VIP
Xeno ma żarniki Hella D1S +30%, niech się wypowie o jakości światła.
-
Jankesik28
- Nieśmiały
- Auto: 6 variant comfortlin
- Engine: 1.6 bse
- Localization: Torun
Wolałbym coś do 5000k. Z tego co czytam to powyżej 5000 ładnie wygladają ale mocno spada ilość światłą emitowana przez nie.
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Lublin
Zbieram się właśnie do zakupu D1S (jeden jest na zejściu i świeci pięknym fioletem)
Mi najbardziej pasuje to o czym była już mowa czyli OSRAM XENARC COOL BLUE INTENSE
Coś się ruszyło w temacie? Macie jakieś sprawdzone sklepy w necie?
Mi najbardziej pasuje to o czym była już mowa czyli OSRAM XENARC COOL BLUE INTENSE
Coś się ruszyło w temacie? Macie jakieś sprawdzone sklepy w necie?
-
4fi
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0TDI
- Localization: Kolno
Jazda nocą z lampami depo zaczyna mnie bardzo męczyć- strasznie słabo świecą mi zarówno światła mijania jak i drogowe.
co robić, żeby te lampy świeciły lepiej? Wydaje mi się, że użytkownik ryba113, zwiększył/podkręcił trochę napięcie na lampie depo- jak wygląda taki zabieg? Co to znaczy? Co wy macie założone do tych soczewek i jak to świeci?
Pierwszym krokiem będzie wymiana żarówek - czy ma ktoś zamontowane żarówy H7 LED i mógłby wyrazić swoją opinię? Przekopałem sieć i widzę, że cieszy się to sporą popularnością i zadowoleniem wśród użytkowników. Widziałem porównania LED <-> XENON i sam jestem pod wrażeniem.
Minusem jest stosunkowo drogi zakup (alledrogo nawet 650pln za zestaw) i brak homologacji (z tego co pisano na innych forach).
co robić, żeby te lampy świeciły lepiej? Wydaje mi się, że użytkownik ryba113, zwiększył/podkręcił trochę napięcie na lampie depo- jak wygląda taki zabieg? Co to znaczy? Co wy macie założone do tych soczewek i jak to świeci?
Pierwszym krokiem będzie wymiana żarówek - czy ma ktoś zamontowane żarówy H7 LED i mógłby wyrazić swoją opinię? Przekopałem sieć i widzę, że cieszy się to sporą popularnością i zadowoleniem wśród użytkowników. Widziałem porównania LED <-> XENON i sam jestem pod wrażeniem.
Minusem jest stosunkowo drogi zakup (alledrogo nawet 650pln za zestaw) i brak homologacji (z tego co pisano na innych forach).
- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
Ledy kup na bezpośrednio w Chinach na aliexpress 
-
4fi
- Sympatyk
Muti pisze:Ledy kup na bezpośrednio w Chinach na aliexpress
... i tak zrobię
Co do zwiększenie napięcia znalazłem już odpowiedni temat (dzięki ryba113)
jak będzie 'po' to zdam relację
-
1 6 D
- VIP
Jakoś nie wierzę w LEDy H7 by to jakkolwiek świeciło z prawidłową granicą światło-cień.
-
4fi
- Sympatyk
przetestuję jak zainstaluję i zdam relację