Witam!
Jestem nowym uzytkownikiem DSG. Zauważyłem, że podczas postoju, gdy lewarek jest na pozycji D lub S, cos w aucie chodzi delikatnie glosniej i pojawiaja się delikatne wibracje na pedale hamulca. Na pozycji N tych objawów nie ma.
Czy to normalny objaw?
Pozdrawiam
DSG - D/S vs N podczas postoju
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- conquer
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant HL
- Engine: 1.4 TSI 160KM DSG7
- Localization: KRK
Re: DSG - D/S vs N podczas postoju
Nie to nie jest normalny objaw. Prawdopodobnie awarii uległo koło dwumasowe, ale mogą to być również poduszki pod skrzynią i silnikiem, wtryski a nawet EGR.
Pamiętaj jak piszesz o problemie to podaj trochę więcej szczegółów, szczególnie chodzi mi o podstawowe parametry np. PB czy ON, jaka pojemność silnika lub kod itp.
Pamiętaj jak piszesz o problemie to podaj trochę więcej szczegółów, szczególnie chodzi mi o podstawowe parametry np. PB czy ON, jaka pojemność silnika lub kod itp.
Hej! GTI z 2011, DSG6. Jak mozna problem zdiagnozowac ?
- Pro-choice
- Sprzedawca

- Localization: Szczecin
Może to być powód źle skalibrowanej skrzyni biegów i pomimo wciśniętego hamulca auto próbuje dalej jechać. Kolega w Audi S4 B8 miał podobny problem i sam po kilku próbach skalibrował wszystko idealnie, ASO nie umiało tego zrobić.