Dolot 1.4 tsi
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Lovers133
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Warszawa Stare babice
Dolot 1.4 tsi
Hej, mam pytanie czy ktoś na forum zmieniał może dolot w golfie 1.4 tsi caxa 122hp ? Zastanawiam sie czy kupić k&n 57S-9500 i czy w ogóle jest sens ? W samochodzie w najbliższym czasie bedzie robiony wydech Cat back i chip. Warto czy jednak zwykła strata pieniędzy ? 
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
Re: Dolot 1.4 tsi
szkoda kasy, nerwów od hałasu oraz przepływki ..... to nic nie da , a jeszcze może pogorszyć osiągi i zaszkodzić silnikowi ...
jak chcesz koniecznie filtr zmienić to daj tylko wkładkę , ale to i tak strata kasy ... podstawowy filtr spokojnie wystarczy i nie bedziesz miał kłopotu z nadmiernym hałasem w kabinie. tym bardziej że zakładasz sportowy wydech typu C-B.
za zaoszczędzoną kasę kup markowy wydech - najlepiej cały .
przerabiałem już temat filtrów ... i nie byłem z nich zadowolony ... wróciłem do serii i markowych wkładów BOSCH, MANN itp ...
M.
jak chcesz koniecznie filtr zmienić to daj tylko wkładkę , ale to i tak strata kasy ... podstawowy filtr spokojnie wystarczy i nie bedziesz miał kłopotu z nadmiernym hałasem w kabinie. tym bardziej że zakładasz sportowy wydech typu C-B.
za zaoszczędzoną kasę kup markowy wydech - najlepiej cały .
przerabiałem już temat filtrów ... i nie byłem z nich zadowolony ... wróciłem do serii i markowych wkładów BOSCH, MANN itp ...
M.
-
Lovers133
- Nowicjusz
Okej dzięki wielkie 
Lovers133 z ciekawostek dropsa gdzie chcesz robić upgrade CAXA
podjedź na Mineralną do Witka z RperformancePL
podjedź na Mineralną do Witka z RperformancePL
-
Lovers133
- Nowicjusz
Wydech będę robić w sporttig'u a z mapa odezwę sie do master's tuning 
-
Cichyelk
- Sympatyk
- Auto: Golf 6
- Engine: Cavd
- Localization: Elk
apropo w 1.4 tsi robią forge, apr ale to jest tylko kawałek rurki dużo tych silników robią grecy i tam pare customowych dolotów jest najlepiej zrobić tak