Montaż końcówek tłumika od yeti.

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
00kurczak00
Nowicjusz
Auto: VW GOLF 6
Engine: 2.0 TDI 140KM cr
Localization: dolnoslaskie

Montaż końcówek tłumika od yeti.

Post autor: 00kurczak00 »

Witam, mam małe pytanko jak w temacie, chodzi o o różnice w długości rur tłumika i czy nakładki mają być dobite do końca każda czy mają być na równo względem siebie. szczerze przyznam się że już założyłem dobiłem do końca i jest jakiś 1 cm różnicy.?
Awatar użytkownika
kubajabko
Aktywny
Auto: Golf VI Variant
Engine: 2.0 TDI CBDB
Localization: Krk Jaworzno

Re: Montaż końcówek tłumika od yeti.

Post autor: kubajabko »

U mnie w kombiaku tak ma być że ta końcówka "zewnętrzna" jest bardziej schowana.
Awatar użytkownika
Pit
Stały Bywalec
Auto: GOLF VI
Engine: 2.0 TDI+
Localization: Wlkp

Post autor: Pit »

U mnie sa prawie równo, może 0,5 cm róznicy. mam dobite prawie do samego końca, bo jak chcesz do samego końca to rury musisz przyciac pod innym kontem aby sie wpasowały, jak nie utniesz to dół nie dojdzie do samego konca.
arthur7374
Aktywny
Auto: VW Golf 7 variant
Engine: DADA
Localization: Bruxelles

Post autor: arthur7374 »

U mnie jest tak samo.I tak ma być. Jeżdzij i ciesz się nowym wyglądem wydechu .Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ wydechowy”